• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 14, 2009

  Αφιέρωμα - Παραλία Κακή Θάλασσα, Αττική  Η παραλία της Κακής Θάλασσας βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό, σε απόσταση λιγότερο από 50 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας και 8-9 χιλιόμετρα Ανατολικά από την Κερατέα στην οποία ανήκει η περιοχή.  Πρόκειται για μια παραλία που χωρίζεται από μια μικρή βραχώδη χερσόνησο με ένα εκκλησάκι στην κορυφή του βράχου, τον Άγιο Παντελεήμονα, σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο. Το όνομά της το οφείλει στο ότι την «πιάνει» πολύ ο Βοριάς. Στο νοτιότερο άκρο της παραλίας και δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα υπάρχουν δυο παλιά τσιμεντένια γερμανικά πυροβολεία από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου.

  Το νότιο τμήμα της παραλίας είναι σχετικά καλά οργανωμένο με διευκολύνσεις για την ξεκούραση και την ηλιοθεραπεία, δηλαδή ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια. Το βόρειο τμήμα της είναι ανοργάνωτο.

  Όταν φυσάει βοριάς είναι απροστάτευτη και δεν μπορεί κανένας να κολυμπήσει. Το Σαββάτο και την Κυριακή έχει συνήθως πολύ κόσμο, κυρίως Αθηναίους που παραθερίζουν στα εξοχικά τους σπίτια, όπως και ντόπιους, αλλά τις υπόλοιπες μέρες είναι αρκετά ήσυχη. 

  Στην παραλία υπάρχουν δυο-τρεις εξοχικές ταβέρνες για φαγητό και αναψυκτικά. Τις βραδινές ώρες λειτουργεί και θερινός κινηματογράφος με ωραίο ποιοτικό πρόγραμμα προβολής ταινιών, αλλά περισσότερο κόσμο προσελκύουν οι τοπικές ψαροταβέρνες που προσφέρουν φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες με θέα στην θάλασσα, καθώς και μερικά μπαράκια με μουσική.

  Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στα φαρμακεία της Κερατέας, τα Κέντρα Υγείας στα Καλύβια (13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά), ή το Μαρκόπουλο(20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά). Στην Κερατέα λειτουργεί και αστυνομικό τμήμα, όπως και τμήμα τροχαίας.

  Η πρόσβαση γίνεται με τακτικά δρομολόγια τοπικών λεωφορείων από την Κερατέα και με ιδιωτικό ή νοικιασμένο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Πρόβλημα παρκαρίσματος δεν υπάρχει σε γενικές γραμμές, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο και ένα μικρότερο πάρκινγκ και τα δυο δημοτικά.


  Item Reviewed: Αφιέρωμα - Παραλία Κακή Θάλασσα, Αττική Rating: 5 Reviewed By: administrator