• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 21, 2009

  Πρόσωπα του Τόπου μας

  Αγροτόσπιτο Νικολοσόφο Α΄ Λιμανάκι (Ελιές) Δασκαλειού Κερατέας
  Ο Νίκος και η Σοφία Αδαμακόπουλου κάθε χρόνο οργανώνουν Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και προσκαλούν τους φίλους και τους γνωστούς τους αλλά και όλο τον κόσμο στο «Αγροτόσπιτο Νικολοσόφο» για να περάσουν αξέχαστες και όμορφες βραδιές μαζί τους.
  Οι εκδηλώσεις τους που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Κερατέας είναι πάντοτε αφιερωμένες σε μεγάλους μουσικούς, ζωγράφους , και καλλιτέχνες, και τιμούνται ιδιαίτερα από ανθρώπους της Τέχνης, Τοπικούς Παράγοντες, Πολιτικούς , και επίσημους καλεσμένους.
  Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τους δίνει ενέργεια και δύναμη για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. Τα δεκατρία χρόνια προσφοράς τους στον Πολιτισμό ανιδιοτελώς και με είσοδο πάντοτε ελεύθερη προς το κοινό δείχνουν την αγάπη τους προς την τέχνη αλλά και στους συνανθρώπους τους.

  Ο Νίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε σαν Μηχανικός Δημοσίων Έργων.
  Νωρίς έδειξε το ενδιαφέρον του για την Τέχνη και την Λογοτεχνία .

  Από το 1990 κατοικούν μόνιμα στο Δασκαλειό.
  Το σπίτι τους ένα όμορφα διαμορφωμένο αγροτόσπιτο με πολλά δένδρα σε ένα τεράστιο κήπο, γεμάτο όμορφα γλυπτά που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει είναι διαμορφωμένο για τις ανάγκες των εκδηλώσεων.
  Ένα αγαπημένο ζευγάρι , παράδειγμα προς μίμηση , γεμάτο ζωντάνια και όρεξη για δουλειά, έτοιμο να προσφέρει όμορφες στιγμές στον κόσμο και να τον γεμίσει χαρά και ξεκούραση μέσα από τις Εκδηλώσεις του.
  Έχουν παρουσιάσει θεατρικές Βραδιές, Ποίηση, Λογοτεχνία, Μουσική, Εκθέσεις Γλυπτικής, Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, Ελληνική και Κυπριακή Παράδοση, κ.λ.π.
  Στο Αγροτόσπιτο Νικολοσόφο υπάρχουν συλλογές από Λιθόκτιστες κρήνες, γλυπτά από την φύση, (πέτρα, ξύλο), αλλά και πίνακες με τα παιδικά μας παιχνίδια, τα παλαιά επαγγέλματα, φωτογραφίες από το την φύση, παμπάλαια υφαντά της
  Αρκαδίας κ.λ.π.


  Το όνειρο του ζευγαριού είναι να ενδιαφερθεί κάποιος Τοπικός Φορέας , και να αξιοποιηθούν όλα αυτά τα όμορφα συλλεκτικά αντικείμενα αλλά και να δημιουργηθεί μία όμορφη παιδική χαρά για να μπορούν όλα αυτά να γίνουν επισκέψιμα από παιδιά των σχολείων . Ο Νίκος έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, ένα βιβλίο με διηγήματα, ένα με μυθιστορήματα και τέσσερα θεατρικά μονόπρακτα.
  Αποτελεί κατά την γνώμη μας ένα από τα λίγα και κορυφαία θερινά πολιτιστικά γεγονότα που τόσα χρόνια, έχουν επιμεληθεί ο Νίκος και η Σοφία Αδαμακόπουλου, με ζήλο, μεράκι και αγάπη για τον πολιτισμό. Μας έχουν χαρίσει πραγματικά πολύ όμορφες βραδιές στο ζεστό τους σπίτι στο Δασκαλειό και θα πρέπει να τιμηθούν για αυτήν την πολύχρονη ανιδιοτελή προσφορά  Item Reviewed: Πρόσωπα του Τόπου μας Rating: 5 Reviewed By: administrator