• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 26, 2010

  Τελευταίο σενάριο για το χωροταξικό της Λαυρεωτικής

  Τελευταίο σενάριο, που καταργεί όλα όσα έχουν ακουστεί και διαδοθεί μέχρι σήμερα κυκλοφόρησε τελευταία εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη ανακοίνωση από τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Ραγκούση.
  Το σενάριο προβλέπει
  την συνένωση έξη δήμων της Λαυρεωτικής, στους οποίους περιλαμβάνονται το Λαύριο, η Κερατέα, η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια η Σαρωνίδα και ο Άγιος Κωνσταντίνος.
  Τα Καλύβια σύμφωνα με το σενάριο, θα ενοποιηθούν με το Κορωπί, έχουν κοινό παραλιακό μέτωπο με την Αγία Μαρίνα  Κορωπίου και η μικρή Κοινότητα του Κουβαρά θα ενοποιηθεί με το Μαρκόπουλο
  Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο που φαίνεται ότι προέρχεται από αξιόπιστη πηγή,  υλοποιεί 100 % τις προδιαγραφές που είχε θέσει το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης, για τους νέους δήμους που θα δημιουργηθούν. Θα έχει πληθυσμό περισσότερο από 35.000 κατοίκους και θα έχει τις προοπτικές ανάπτυξης ενός σύγχρονου δήμου.
  Μετά την γνωστοποίηση αυτού του σεναρίου, την περασμένη Πέμπτη, ο Δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, έχει επανειλημμένα ζητήσει να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, προκειμένου να παρέμβει και να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο. Η βασική εναντίωση του κ. Λουκά είναι να μην ενοποιηθεί το Λαύριο με την Κερατέα, μια και διαβλέπει το τέλος της επιρροής του στη Λαυρεωτική.
  Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει δυνατή μια τέτοια συνάντηση, αν και δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα, όπως τα επιθυμεί ο κ. Λουκάς.


  http://attikosparatiritis.wordpress.com/2010/04/26/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84/ 


  Item Reviewed: Τελευταίο σενάριο για το χωροταξικό της Λαυρεωτικής Rating: 5 Reviewed By: Unknown