• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αυγούστου 05, 2010

  Μόσχα-Προσφορά του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Ρωσία

  Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας προσκυνητών της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ελλάδας, που έφτασε στη επισκοπή του Νίζνι Νόβγκοροντ για τις εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Πατριάρχη Κυρίλλου να γίνουν δωρεές για τις ανάγκες των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη Ρωσία.

  Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Ρωσίας, ο Μητροπολίτης Νικόλαος παρέδωσε στον Πατριάρχη Κύριλλο προσωπική δωρεά, η οποία ζήτησε να σταλεί ως βοήθεια στα θύματα των πυρκαγιών.

  Όπως επισήμανε ο Μητροπολίτης Νικόλαος, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με τέτοιες καταστροφές (το 2007 και το 2009), έτσι ξέρει, από προσωπική εμπειρία, πόσο τρομερές είναι οι συνέπειες των μεγάλων πυρκαγιών.
  «Ελπίζω ότι το συμβολικό ποσό των 200.000 ρουβλίων θα είναι η αρχή μιας συμβολικής, αλλά και αποτελεσματικής βοήθειας, που η Ρωσική Εκκλησία θα παρέχει στα θύματα», τόνισε ο έλληνας Μητροπολίτης.

  Ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νικόλαο για τη βοήθειά και διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα μεταφερθούν στο εκκλησιαστικό ταμείο βοήθειας των πληγέντων από τις πυρκαγιές.  Item Reviewed: Μόσχα-Προσφορά του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Ρωσία Rating: 5 Reviewed By: forkeratea