• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 17, 2010

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.......

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  Ν.Α. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ Αθήνα, 16 / 12 / 2010
  Αριθμ. Πρωτ: οικ.8642
  Ταχ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 15-17
  Ταχ. Κώδικας: 11743
  Τηλ.: 210-6914145
  210-6917307
  Fax : 210-6984182 ΠΡΟΣ: κ. Αλέκο Αλαβάνο, επικεφαλής του συνδυασμού «Μέτωπο- Ελεύθερη Αττική», Αθ. Διάκου 36, τ.κ. 11743, Αθήνα

  Αγαπητέ κ. Αλαβάνο,

  Σε απάντηση του ηλεκτρονικού μηνύματος σας, που έλαβα στις 13 Δεκεμβρίου 2010, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
  Μετά από επαφή που είχα με την Κυβέρνηση, ενημερώθηκα ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη έναρξης των εργασιών στο ΧΥΤΥ Κερατέας εντός του έτους 2010. Το συγκεκριμένο έργο, όπως και οι άλλοι 2 ΧΥΤΑ στην Αττική συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής. Εάν παρέρχετο το 2010 χωρίς έναρξη εργασιών στα ενταγμένα έργα, η κοινοτική συνδρομή θα ακυρωνόταν, και πέραν της απώλειας πόρων, η χώρα θα υποχρεούνταν να καταβάλλει από εθνικούς πόρους το σύνολο του κόστους κατασκευής ύψους 16,5 εκατομμυρίων Ευρώ, και επιπλέον, και θα κινδύνευε με πρόστιμο λόγω μη εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού στον οποίο εντάσσονται τα παραπάνω έργα.
  Αυτό τονίστηκε κατηγορηματικά άλλωστε και στην τελευταία συνάντηση των κοινοτικών αξιωματούχων με τις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος μόλις την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου.
  Το έργο του ΧΥΤΥ Κερατέας είναι τμήμα του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, και αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ολοκλήρωση της κατασκευής του, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του σχεδιασμού και η έγκαιρη αντιμετώπισή του οξύτατου προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων Αττικής.
  Σαφώς και θα αποτελέσει πρωταρχικό ζήτημα συζήτησης του νέου εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου η διαχείριση των απορριμμάτων σε χρόνο που θα καθοριστεί (καθώς η πρώτη συνεδρίαση έχει εκ του νόμου συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη που αφορά την συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή των οργάνων της Περιφέρειας), στην κατεύθυνση της περαιτέρω επιτάχυνσης της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού και φυσικά της βελτίωσης του σε σημεία που απαιτείται από την τεχνολογική και κοινωνική εξέλιξη αλλά όχι της ανατροπής του. Οι χρόνοι είναι αμείλικτοι και πέρα από την απειλή, και σχεδόν βεβαιότητα, των κοινοτικών προστίμων, υπάρχουν και οι εικόνες των προηγούμενων ημερών της Αθήνας με τα σκουπίδια σε σωρούς στους δρόμους, που συνηγορούν στο να δοθούν λύσεις άμεσα.


  Με εκτίμηση ,
  Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  Αγαπητέ κ. Σγουρέ. Σου απαντάει ο Τουαρέγκ για να σου πει ότι αν η κυβέρνησή σου ήταν δημοκρατική και όχι πουλημένη σε συμφέροντα θα είχε βρει έναν άλλο χώρο να πετάξει το σκουπιδαριό της και όχι σε έναν αρχαιολογικό και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τόπο, κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Εμείς δεν χαρίζουμε αυτό τον παράδεισο που είναι η ανατολική Αττική σε κοράκια και ποντίκια για να τον ροκανίσουν και να μείνει στο τέλος ένας κρανίου τόπος.
  Μπορείτε για παράδειγμα να πάτε το σκουπιδαριό σας σε ένα νταμάρι στο Διόνυσο, που βρίσκεται σε καμμένη περιοχή στο πουθενά. Κι αφήστε τις κοινωνίες να διαχειριστούν μόνες τους τα προβλήματά τους, αφού όλοι εσείς οι πολιτικοί είστε ανίκανοι να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα. 
   


  Item Reviewed: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ....... Rating: 5 Reviewed By: forkeratea