• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 16, 2010

  Υπόθεση XYTA – Κερατέα και όχι μόνο   Χαίρομαι πραγματικά που κάποιος από τα media ασχολήθηκε επιτέλους με τον αγώνα μας. Ωστόσο θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:  Σε συνέχεια του άρθρου η ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ γράφει…

  1. Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν είναι οι μόνοι που αντιδρούν στη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στην περιοχή Οβριόκαστρο. Είναι οι κάτοικοι όλης της Λαυρεωτικής, γιατί ΟΛΗ τη Λαυρεωτική θα επηρεάσει το έργο αυτό, ή μάλλον ΟΛΗ την Ανατολική Αττική.

  2. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν αρνούνται τα σκουπίδια των άλλων. Αρνούνται τα σκουπίδια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ : Η πρόταση που εδώ και χρόνια έχει γίνει είναι να δημιουργηθεί στο Δήμο μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων και να δεχόμαστε τα σκουπίδια της Ανατολικής Αττικής, όχι όμως και όλης της Αττικής.

  3. Η περιοχή που ορίσθηκε για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ αποτελεί “περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους”, και περιοχή αρχαιολογική, όπου εδώ και χρόνια έχει απαγορευτεί κάθε οικοδομική και χωματουργική εργασία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Περισσότερες και εγκυρότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο antixyta.blogspot.com

  4. Συμφωνώ σε όσα γράφετε για τους πυροβολισμούς, αν όμως κάποιος από σας ήταν παρών από το Σάββατο τα ξημερώματα, όταν χωρίς καμιά απολύτως αφορμή, τη στιγμή που η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν ηλικίας άνω των 50 ετών και συζητούσαμε απόλυτα ειρηνικά και ξαφνικά τα ΜΑΤ ξεκίνησαν τη ρίψη δακρυγόνων, αν κάποιος ήταν παρών όταν τη Δευτέρα το πρωί βγήκε η απόφαση του Δικαστηρίου για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και όριζε την αποχώρηση των ΜΑΤ, τα οποία αντί να αποχωρήσουν επιτέθηκαν στο Δήμαρχο και τους υπόλοιπους κατοίκους, αν ήταν κάποιος παρών όταν κάθε απόγευμα οι διμοιρίες επιτίθενται στα μπλόκα των κατοίκων φωνάζοντας ρυθμικά ” ήρθε η χούντα”, αν κάποιος ήταν παρών κάθε πρωί όταν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Κερατέας,διαδηλώνουν ειρηνικά και κατεβαίνουν με απόλυτη πειθαρχία απέναντι στα ΜΑΤ, διανύοντας μια απόσταση μεγαλύτερη των 4 χιλιομέτρων, ζητώντας να προστατευθεί το δικαίωμα που χρόνια τώρα ο Δήμος μας έχει κερδίσει με την ανακύκλωση και το βιολογικό καθαρισμό που διαθέτει και τα 10 περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονούνται κάθε χρόνο με τους μαθητές του Γυμνασίου μας, το δικαίωμα για ένα ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, αν λοιπόν ήταν κάποιος παρών σε κάποια στιγμή σαν αυτές, τότε θα μπορούσε ίσως , όχι να συμφωνήσει, αλλά να καταλάβει τι είναι αυτό που έχει οπλίσει τα χέρια και τις ψυχές αυτών των ανθρώπων , που βλεπουν τη ζωή, την υγεία και τις περιουσίες τους να μετατρέπονται σε πραγματικό ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ.

  http://thenetwar.com/2010/12/ipothesi-xyta-%E2%80%93-keratea-ke-ochi-mono/


  Item Reviewed: Υπόθεση XYTA – Κερατέα και όχι μόνο Rating: 5 Reviewed By: Unknown