• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 17, 2011

  Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η Μπιρμπίλη  Στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας (για πολλοστή φορά), βρίσκεται η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

  Το νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση η "πράσινη" Τίνα στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα προβλέπει αύξηση του ορίου αρτιότητας στις περιοχές Natura και κατάργηση των παρεκκλίσεων. Αποκλείεται η υλοποίηση οχλουσών δραστηριοτήτων, ενώ θα επιτρέπονται πράσινες επενδύσεις που διαθέτουν μόνο προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση.


  Το μέτρο αυτό έχει ανάψει φωτιές σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετατρέψουν...σε χωράφι τις ιδιοκτησίες τους, δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού real estate βρίσκεται σε περιοχές Natura.


  Ιδιαίτερα στη Χαλκιδική το πρόβλημα είναι σοβαρό και στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειακός Σύμβουλος του Νομού Δημήτρης Τζηρίτης, ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος απαξίωσης των μικρών ιδιοκτησιών, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της Χαλκιδικής.
  Κι ενώ η υπουργός προσπαθεί να ρυθμίσει τις επενδύσεις σε περιοχές δικτύου Natura, "φάκελοι", όπως το δασολόγιο, το κτηματολόγιο και βέβαια η διαχείριση των απορριμμάτων παραμένουν ακόμη ανοιχτοί...
  Πηγή:www.capital.gr


  Item Reviewed: Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η Μπιρμπίλη Rating: 5 Reviewed By: forkeratea