• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 10, 2011

  Οι Τελευταίες Εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Κερατέας

  http://1.bp.blogspot.com/_w5MzUgrRuRo/TSrExBa0pQI/AAAAAAAABFY/msND5XeC20k/s1600/epeisodiwn-synecheia-sthn-keratea.jpg

   Γράφει η Βάλια Μιχαήλ

  Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρίου για να αποτρέψουν την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.


  Χθές το βράδυ εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στα γνωστά πλέον μπλόκα της Λεωφ. Λαυρίου και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί σχεδόν ένα μήνα τώρα.Τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά και η βία συνεχίστηκε για άλλο ένα βράδυ.


  Το Σάββατο επισκεύθηκε τα μπλόκα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε στους κατοίκους ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος και παράνομο είναι το κράτος που με την βία προσπαθεί να εφαρμόσει τον περιφερειακό σχεδιασμό και να δημιουργήσει την εντύπωση ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική. Αργότερα υπέβαλε ερωτήσεις στην Βουλή σχετικά με το θέμα και ζήτησε απαντήσεις σχετικά με την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης, συμπεριλαμβάνοντας τις σκηνές βίας, με φωτογραφίες και βίντεο. Τόνισε ότι οι δυνάμεις καταστολής προστατεύουν τα συμφέροντα των εργολάβων και όχι των κατοίκων και ότι είναι απαράδεκτο να εφαρμόζονται τέτοιου είδους τακτικές σήμερα για να κερδίζουν κάποιοι που δεν βλέπουν τα απορρίμματα σαν άχρηστα αλλά σαν κέρδος!


  Με εμπεριστατομένες μελέτες μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις.Εν τω μεταξύ την Τετάρτη 12/1/11 εκδικάζεται στο Συμβούλιο Επικρατείας προσφυγή του Δήμου Κερατέας κατα της Περιβαλλοντικής Μελέτης.**


  **(η συγκεκριμένη εκδίκαση στο ΣΤΕ αναβληθηκε)


  Item Reviewed: Οι Τελευταίες Εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Κερατέας Rating: 5 Reviewed By: forkeratea