• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 09, 2011

  Πρόταση για εκτόνωση της έντασης στην Κερατέα από τους Οικολόγους Πράσινους


  Την κατάθεση προτάσεων «διεξόδου για το θέμα των σκουπιδιών» προαναγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο πλαίσιο μιας «πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση της έντασης και της βίαιης αντιπαράθεσης στην Κερατέα» που αναλαμβάνουν, μετά την τελευταία δικαστική εξέλιξη της 7η Ιανουαρίου, όπου με αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου η εκδίκαση της έφεσής του κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου που διέτασσε αναστολή όλων των εργασιών για ΧΥΤΑ στην περιοχή. 

  Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, να σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης που απαγορεύει τη συνέχιση των εργασιών, και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή μέχρι να εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση, αλλά και το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής, όπου ανήκει πλέον η Κερατέα, να εγγυηθούν την ομαλή αποχώρηση του εργολάβου και των αστυνομικών δυνάμεων.

  «Ως αμέσως επόμενο βήμα θεωρούμε όμως απαραίτητη την επείγουσα διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων που θα επιτρέψουν στην περιοχή να συμβάλει σε βιώσιμες λύσεις για το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική χωρίς νέους ΧΥΤΑ σε καμιά περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ήδη επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις που δεσμευόμαστε να παρουσιάσουμε σε όλους τους ενδιαφερομένους τις αμέσως επόμενες μέρες», σημειώνουν.

  «Την κρίσιμη αυτή ώρα, είναι αναγκαίο οι εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν την απαραίτητη ωριμότητα και να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας. Η λύση βρίσκεται στην διαβούλευση και το διάλογο και όχι στη βία και την επιβολή!», καταλήγει η ανακοίνωση.  Item Reviewed: Πρόταση για εκτόνωση της έντασης στην Κερατέα από τους Οικολόγους Πράσινους Rating: 5 Reviewed By: forkeratea