• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 18, 2011

  Παρέμβαση Χριστοφάκη στο θέμα της Κερατέας  Η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη, σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου, και επικεφαλής δημοτικής παράταξης του Δήμου Σαρωνικού παρεμβαίνει στο θέμα της Κερατέας. Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, κ. Κ. Λεβαντή, του ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες με την κυβέρνηση για «αποκλιμάκωση της κατάστασης με αμοιβαίους συμβιβασμούς».

  Συγκεκριμένα ζητεί από τον δήμαρχο να προτείνει:

  - Την κατάργηση των οδοφραγμάτων και την αφαίρεση όλων των εμποδίων της κυκλοφορίας.

  - Την ταυτόχρονη αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή με δημόσια δέσμευση ότι δεν θα σημειωθούν γεγονότα έως ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση η οποία εκκρεμεί, και

  - Να διεξαχθούν ουσιαστικές συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για την εξέρευση κοινά αποδεκτής λύσης.

  Η κυρία Χριστοφάκη αναφέρει ότι «όλες οι μέχρι τώρα συγκρούσεις, που άγγιξαν τα άκρα, έδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν ενδίδει, γιατί θεωρεί ότι οποιαδήποτε υποχώρηση μπορεί να ερμηνευθεί ως μήνυμα ενδοτικότητας για άλλους τομείς, όπου οι μεταρρυθμισιτκές προσπάθειές της, προκαλούν έντονες αντιδράσεις»

  Ειδικά για την παρέμβασή της στο θέμα της Κερατέας η κυρία Χριστοφάκη, αναφέρει ότι δείχνει το ενδιαφέρον της επειδή ο δήμος Σαρωνικού είναι γειτονικός δήμος και επειδή ενδιαφέρεται, όπως τονίζει, για τη λύση που θα δοθεί στο πρόβλημα της διάθεσης των στερεών αποβλήτων. Από την κρίση στην Κερατέα, σημειώνει, «έχει αναστατωθεί η λειτουργία των σχολείων με σοβαρές επιπτώσεις στην προόδο των παιδιών μας και έχει καταβαραθρωθεί η οικονομική δραστηριότητα της Λαυρεωτικής».

  ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=385421&dt=18/02/2011


  Item Reviewed: Παρέμβαση Χριστοφάκη στο θέμα της Κερατέας Rating: 5 Reviewed By: Eleni Panagopoulou