• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 09, 2011

  Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο Λιακό πουλος

   

  Λιακόπουλος: Τα ΜΑΤ στην Κερατέα εφαρμόζουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου

   

  «Η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απαντά σε όλα τα αρχαιολογικά και περιβαλλοντικά αιτήματα - και η απόφαση του Ειρηνοδικείου λέει να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση και να αποφανθούν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες. 

  Η αστυνομία είναι εκεί για να μπορέσουμε να κάνουμε όλες αυτές τις μελέτες που διατάσσει το ειρηνοδικείο. Γιατί το πρώτο συνεργείο που πήγε με τοπογράφους, πετροβολήθηκε». Τα παραπάνω υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής αναφορικά με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα, υπενθυμίζοντας ότι και τα εφτά δικαστήρια που έχουν γίνει έχουν δικαιώσει την ελληνική πολιτεία.

  Το γεγονός προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη και ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα οι οποίοι σημείωσαν με έμφαση ότι τα μηχανήματα που βρίσκονται στην Κερατέα δεν είναι για να κάνουν μελέτες αλλά για να ξεκινήσουν το έργο.

  Παράλληλα ο κ. Λιακόπουλος τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί αλλά και να εμπλουτισθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός: «Δεν είπα πως πρέπει να αποκλείεται η ανακύκλωση, ή κομποστοποίηση. Μην πιστεύετε ωστόσο, πως μπορούν να πάνε όλα τα απορρίμματα στην κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Είναι όνειρο θερινής νυκτός», πρόσθεσε.

  Την ώρα που ο κ. Λιακόπουλος μιλούσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Αττικής για το ΧΥΤΑ Κερατέας, οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής με ανοιχτή επιστολή τους ενημέρωναν για την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε διεθνές μποϊκοτάζ κατά της Eurobank λόγω του ΧΥΤΑ. Περισσότερα για το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.
  Item Reviewed: Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο Λιακό πουλος Rating: 5 Reviewed By: forkeratea