• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 16, 2011

  Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στην φωτιά της Κερατέας

  Του Δ. Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ

  Η αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να διαχειριστεί κρίσεις είναι πλέον σε όλους γνωστή αλλά και επικίνδυνη καθώς η πρακτική που ακολουθεί είναι «αφήστε, θα περάσει». Με ότι βέβαια αυτό κι αν σημαίνει και που σημαίνει πολλά…

  Το χειρότερο είναι πως με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα διαιωνίζεται και πως αυτοί που τελικά την πληρώνουν είναι οι πολίτες (όπως πάντα άλλωστε).

  Κορυφαίο παράδειγμα, η Κερατέα, όπου η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στην φωτιά. Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ψυχραιμία και να λύσει την πολιορκία μέσω διαλόγου,  προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει σύντομα στη Βουλή με την οποία θα προβλέπονται κυρώσεις στους Δήμους (κτύπημα κάτω από τη μέση), «σε περίπτωση που αυτοί, με ευθύνη τους δεν ανταποκρίνονται σε θεσμοθετημένες περιβαλλοντικές απαιτήσεις (χωματερές, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ) και παραβαίνουν την κείμενη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία».  Την απάντηση αυτή έδωσε χθες γραπτώς (!) ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος σε σχετική ερώτηση βλυλευτή.

  Πριν από λίγους μήνες ο Γ. Παπανδρέου είπε: «θα δούμε που οδηγεί το τέλος του δρόμου».
  Ήρθε η ώρα λοιπόν να του πω: εάν εκείνη τη στιγμή είναι ημέρα, δεν μου επιτρέπεται να το γράψω. Εάν είναι νύχτα τον ενημερώνω πως θα είναι «στο αεροδρόμιο» !!!

  Αντικοινοβουλευτικός


  Item Reviewed: Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στην φωτιά της Κερατέας Rating: 5 Reviewed By: forkeratea