• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 16, 2011

  Σχόλιο στο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη ''Το όρυγμα στη νομιμότητα''

   Αντιγράφω κι εγώ από τον Τύπο:
  « Η πρώτη συστηματική κατεδάφιση αυθαιρέτων στην Αττική μετά αρκετά χρόνια έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Κερατέα… ο δήμαρχος Κερατέας, κ. Σταύρος Ιατρού, που προΐσταται της πρωτοβουλίας κατεδάφισης… «Η κατεδάφιση έγινε από μηχανήματα που ανήκουν στον δήμο, αλλά και εθελοντές από την περιοχή, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για να σταματήσουμε αυτήν την ασχήμια», λέει ο κ. Ιατρού. «Ο κόσμος της Κερατέας είναι σε γενικές γραμμές στο πλευρό μας … ο πολίτης δεν συνειδητοποιεί σε πόσες περιπέτειες μπλέκεται με την ανέγερση ενός αυθαιρέτου. Οχι μόνο περνάει στην παρανομία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά εμποδίζει την σωστή ανάπτυξη του τόπου του, στον οποίο θα ζήσει ο ίδιος και τα παιδιά του». 
  (Καθημερινή 28.04.07)

  Αντιγράφω επίσης: «…Η διαφθορά των κρατικών μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα έχει εξασφαλίσει μαζί με την πολιτική ανοχή και επιβράβευση από πολιτικούς παράγοντες όλου σχεδόν του "πολιτικού" φάσματος, τη διαιώνιση του προβλήματος και την έμμεση δικαίωση των αυθαιρετούντων…. αυθαίρετα πάνω ή δίπλα σε αρχαιότητες, αυθαίρετα μέσα σε δάση, βαπτίζονται ως αυθαίρετα "φτωχών", αδικημένων βιοπαλαιστών…Ταυτόχρονα οι αυθαιρετούντες, ίσως για πρώτη φορά, οργανώνονται, παρεμβαίνουν και επηρεάζουν πολιτικούς φορείς και παράγοντες που έχουν φθάσει κυριολεκτικά μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού προβάλλοντας ουσιαστικά δύο αιτήματα. Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων και ηλεκτροδότησή τους. Στις πολλαπλές πιέσεις τους οι πολιτικοί παράγοντες (βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και κυβερνητικοί) πλέοντας σε πελάγη αγνοίας νόμων και θεσμών, εύκολα υπόσχονται τη νομιμοποίηση και την ηλεκτροδότηση…Έτσι, λοιπόν, έχουμε ένα διαρκή βομβαρδισμό της κοινής γνώμης ότι νομιμοποιούνται και ηλεκτροδοτούνται όλα τα αυθαίρετα (ισχυρισμό που περιέργως αναπαράγουν μέσα σε καθεστώς πλήρης άγνοιας τα μέσα ενημέρωσης)... κατάφεραν ένα μόνο πράγμα. Να δημιουργήσουν κλίμα κινήτρων για νέες γενιές αυθαιρέτων.»
  Σταύρος Ιατρού, «Το προεκλογικό ψέμα» (01.10.2003), Ανανεωτική

  Αντιγράφω επίσης: «Επίθεση από εργολάβο αυθαιρέτων και μέλη συνεργείου του δέχθηκε χθες στην Κερατέα  ο υποψήφιος του ΣΥΝ και νομαρχιακός σύμβουλος Σταύρος Ιατρού. Ο Στ. Ιατρού που έχει κατ’ επανάληψιν μπει στο μάτι των κυκλωμάτων που οικοδομούν αυθαίρετα στην ανατολική Αττική κατήγγειλε την προσπάθεια εργολάβου να εκμεταλλευθεί την «προεκλογική χαλάρωση» και να κτίσει παράνομα, αλλά η αστυνομία δεν κατόρθωσε να συλλάβει το συνεργείο επ’ αυτοφόρω…    
  (Αυγή 29.02.2004)

  Αυτά κ. Μανδραβέλη επειδή αναφέρατε στο άρθρο σας: «Τι κρίμα, όμως, που ο κ. Ιατρού και οι σύντροφοί του δεν υπερασπίστηκαν τόσο μαχητικά το άρθρο 24 του Συντάγματος, όταν χτίζονταν χιλιάδες αυθαίρετα στην περιοχή της Κερατέας».

  Δημήτρης (αναγνώστης)


  Item Reviewed: Σχόλιο στο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη ''Το όρυγμα στη νομιμότητα'' Rating: 5 Reviewed By: forkeratea