• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 19, 2011

  Ένα κράξιμο που χρωστάμε


  Και το παραμύθι, κατά κάποιους ή το έπος της Κερατέας, κατά κάποιους άλλους κλείνει ένα απ' τα μεγαλύτερα κεφάλαιά του. Δεν είναι βέβαια το τελευταίο, αλλά ήταν ένα μεγάλο και έντονο κεφάλαιο. Οι προτροπές μας καθώς και οι προβλέψεις μας βγήκαν αληθινές! Ο κ. Παπουτσής ΟΝΤΩΣ κρατούσε το κλειδί του διαλόγου στα χέρια του. Και να τώρα με τη βοήθεια και του Σεβασμιωτάτου το χρησιμοποιεί. Επιτέλους θα ξεκινήσουμε να ευελπιστούμε σε έναν ουσιαστικό και ωφέλιμο διάλογο με την κυβέρνηση στο μείζων ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων.

  Πριν όμως πάμε εκεί χρωστάμε στον κ. Παπουτσή το κράξιμο στήριξης που του υποσχεθήκαμε. Όπως  είχαμε γράψει όποιος θα ήταν αντίθετος στη λύση της πολιορκίας της Κερατέας θα γινόταν δέκτης της κοινωνικής κατακραυγής. Με ΑΦΟΡΜΗ κάποιες δηλώσεις που σφύριζαν διάφοροι ότι: "ΚΑΠΟΙΟΙ εξυπηρετούνται και προσπαθούν να διαιωνίσουν τα συνεχιζόμενα επεισόδια στην Κερατέα για να αποκομίσουν οφέλη", ας αναρωτηθούμε λοιπόν: 

  Ποιοι είναι αυτοί οι ΚΑΠΟΙΟΙ που στενοχωρήθηκαν ή και εκνευρίστηκαν απ' τη λύση της πολιορκίας και την αποχώρηση των ΜΑΤ και την ταυτόχρονη λήξη των επεισοδίων; Μα ΦΥΣΙΚΑ ο αντιπροεδρούλης μας ο κ. Πάγκαλος ο Β' καθώς ο φύρερ Ραγκούσης γνωστός και σαν Κόμης του αίματος. Που "με τα τανκς" ο ένας και "πάση θυσία" ο άλλος δε διστάζουν να πατήσουν ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ για να τα φάνε (πόσο ακόμα;;;) μαζί με τον εργολάβο. ΠΡΟΦΑΝΩΣ λοιπόν δεν ενδιαφέρονται όχι μόνο για τη ζωή των πολιτών, αλλά ΟΥΤΕ και των αστυνομικών. Ο κ. Παπουτσής έστω και καθυστερημένα αποφάσισε να μη βάψει τα χέρια του με αίμα αυτή τη φορά, μετά βέβαια από πιέσεις τόσο των κατοίκων όσο και των αστυνομικών και των συνδικαλιστικών τους οργάνων (τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για τη δική τους συμβολή στη λύση της πολιορκίας μας). Η "πράσινη Τίνα" απλά τσαντίστηκε που κανόνισαν ραντεβού χωρίς την συγκατάθεσή της και που είναι πλέον υποχρεωμένη να διαχειριστεί την κρίση. Αντί να ψάχνουν ποιος έχει ποια ευθύνη και να κρατούσε το παραμύθι της Κερατέας επί χρόνια η πρωτοβουλία του υπουργού μπορεί να φαίνεται αυθαίρετη στους αυστηρούς επικριτές του, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν αυτή που έδωσε λύση! Έτσι όπως είχαμε γράψει η "δημοκρατική" κυβέρνηση μη έχοντας την εύκολη και άνετη λύση της ωμής βίας, καταστολής και επιβολής στην οποία είχαν επαναπαυθεί κανονικότατα οι 3 προαναφερθέντες, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ σε 100% δημοκρατικό διάλογο.

  Έστω και καθυστερημένα η σωστή του απόφαση του κ. Παπουτσή τον τιμά και να ξέρει ότι εμείς δεν θα ξεχάσουμε ούτε τη βία, ούτε τους 4 κατοχικούς μήνες ΑΛΛΑ ούτε και την αυτόβουλη (καθώς έτσι φαίνεται να είναι) απόφαση της απόσυρσης των αστυνομικών δυνάμεων.

  Η Κερατέα απ' τις πρώτες ώρες, παρά το "μικρό καλάθι" που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να κρατάει, τόλμησε να βρει τους παλιούς της ρυθμούς. Τα περιπολικά περνούσαν απ' τα ανοιγμένα πλέον μπλόκα κόρναραν ρυθμικά, άναβαν τις σειρήνες τους, μας έγνεφαν νικηφόρα καθώς ζητοκραυγάζονταν απ' τον κόσμο γιατί επιτέλους νιώθουμε ότι μπορούμε να ξαναζήσουμε αδελφωμένοι όπως παλιότερα. Όσο για τους άνδρες της ΥΑΤ, εντοπίζονται στους κατοίκους πολλαπλά και βαθιά συμπτώματα του συνδρόμου της Στοκχόλμης. Έτσι δεν αποκλείεται να προσκαλέσουμε και να κεράσουμε τον Ευτύχη (που τόσο άδικα μας εγκατέλειψε) και τη διμοιρία του μια καλοψημένη μερίδα απ' το πασχαλινό μας τραπέζι. Όσο και να υποφέραμε από αυτούς στην τελική αυτό που συζητούσαμε περισσότερο στο ΒΙΟ.ΠΑ. ήταν όλα τα ευτράπελα που περάσαμε μαζί τους. Στιγμές συγκινητικές, αλλά και αστείες στις οποίες όμως διακρίνεται ΚΑΘΑΡΑ ότι υπήρχε ένας "αλληλοσεβασμός" και μια "άμιλλα" εκατέρωθεν των πλευρών προς έναν αξιόμαχο αντίπαλο.

  Υ.Γ. Όποιοι (κυβερνητικοί και μη) νομίζουν ότι ο διάλογος θα είναι για να μας κάμψουν ή για να ξανάρθουν τα ΜΑΤ ας το ξανασκεφτούν...

  ¨αναγνώστης¨


  Item Reviewed: Ένα κράξιμο που χρωστάμε Rating: 5 Reviewed By: forkeratea