• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 07, 2011

  Eλεγκτικό συνέδριο: στον «αέρα» η διαχείριση των απορριμμάτων στην Aττική


  Παράτυπη είναι η σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΕΣΔΚΝΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού με την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων σε Φυλή Άνω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό συνολικού κόστους 365 εκ. ευρώ. Κι αυτό γιατί όπως προκύπτει από την από 1.1.2011 απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν πραγματοποίησε προσυμβατικό έλεγχο στη συγκεκριμένη σύμβαση αλλά σε προηγούμενο σχέδιο σύμβασης του ΕΣΔΚΝΑ με την καταργηθείσα στις 31.12.2010 κρατική Περιφέρεια Αττικής το οποίο είχε υποβληθεί στο Ε.Σ. στις 21.12.2010!

  Δηλαδή, στην ουσία ο ΕΣΔΚΝΑ προσκόμισε στο Ε.Σ. κατά τη δεύτερη εκδίκαση της υπόθεσης στις 12.1.2011 την προηγούμενη σύμβαση, καθώς, προφανώς, η δεύτερη με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είχε ακόμη υπογραφεί! ( είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση της Ε.Ε. του ΕΣΔΚΝΑ διαβιβάσθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 17.1.2011)*

  Στο πρωτόκολλο του... προέδρου

  Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει σταλεί ούτε η απόφαση 1/10.1.2011 της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΚΝΑ με την οποία εξουσιοδοτήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Χιωτάκης να υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

  Υπενθυμίζεται ότι για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση έχουν γίνουν σοβαρότατες καταγγελίες από τους εργαζόμενους στον ΕΣΔΚΝΑ (μεταξύ άλλων ότι δεν ήταν το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη, δεν συζητήθηκε ποτέ και η απόφαση δεν πρωτοκολλήθηκε), ενώ σε σχετικό ερώτημα της aftodioikisi.gr ο κ. Χιωτάκης είχε απαντήσει ότι την πρωτοκόλλησε όχι στο κεντρικό πρωτόκολλο του Συνδέσμου αλλά στο πρωτόκολλο του προέδρου!

  Έννομο το συμφέρον της ΠΟΕ-ΟΤΑ

  Με αυτό το σκεπτικό στην απόφασή του το ΣΤ΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναβάλει την οριστική του κρίση, ζητώντας από τον ΕΣΔΚΝΑ να προσκομίσει εντός 15 ημερών (δηλαδή, μέχρι τις 15 Απριλίου) όλα τα παραπάνω στοιχεία.

  Μ' αυτόν τον τρόπο το Ανώτατο Δικαστήριο μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα τόσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής όσο και της διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ δεν έχουν έννομο συμφέρον και άρα δεν μπορούν να προσφύγουν κατά της 1/10.1.2011 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου με την οποία εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Χιωτάκης να υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

  http://www.aftodioikisi.gr


  Item Reviewed: Eλεγκτικό συνέδριο: στον «αέρα» η διαχείριση των απορριμμάτων στην Aττική Rating: 5 Reviewed By: forkeratea