• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 13, 2011

  14η ΕΚΘΕΣΗ ART-ATHINA - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ
  « ΜΙΚΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΕΣ Ι »

  Στην μεγάλη έκθεση  ART-ATHINA, που πραγματοποιείται από 12 έως 15 Μαΐου στο κλειστό του Π.Φαλήρου (TaeKwonDo) και στην δράση « Μικρογεωγραφίες Ι », που επιμελείται και συντονίζει η αρχιτεκτόνισσα Χαρίκλεια Χάρη, παρουσιάζονται στοιχεία – φωτογραφίες, δημοσιεύματα, αφίσες και άλλο υλικό – από τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας κατά του ΧΥΤΑ.
  Οι « Μικρογεωγραφίες Ι » επικεντρώνονται μεταξύ των άλλων και στη δράση τοπικών κοινοτήτων, που διεκδικούν μια πολιτική διάσταση στην καθημερινότητα, η οποία λειτουργεί ως ένα είδος προσωποποιημένης αντίστασης απέναντι στο παγκοσμοποιημένο τοπίο, στην κυριαρχία του real estate και την στρατηγική «εξευγενισμού».
  Οι « Μικρογεωγραφίες Ι » παρουσιάζονται ταυτόχρονα στο κλειστό Γυμναστήριο του Π.Φαλήρου και στο χώρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ναυταθλητών Τζιτζιφιών Καλλιθέας, ενώ κατά την διάρκεια της ART-ATHINA θα πραγματοποιηθούν δράσεις και συζητήσεις, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στο http://microgeographies.blogspot.com/


  Η ΙΔ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν.Α.ΑΤΤΙΚΗΣ  ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ

  Για το τριήμερο 7-8-9 Οκτωβρίου 2011 μεταφέρθηκε η ΙΔ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Η Συνάντηση θα γίνει στα Καλύβια, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού με πλήθος επιστημονικών ανακοινώσεων για την περιοχή της Ν.Α Αττικής και θα είναι αφιερωμένη στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας και στον 15χρονο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής και ειδικότερα της Κερατέας, για να μην γίνει ο ΧΥΤΑ. Την αφίσα φιλοτέχνησε ο Σπύρος Ορνεράκης.


  ΣΤΟ ECOCINEMA ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ»

  Συνεχίζει την επιτυχημένη διαδρομή του, σαν ένας ξεχωριστός πρεσβευτής της φωνής μας, το ντοκιμαντέρ «ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ» (παραγωγή του Δήμου Κερατέας- Νομαρχίας Αν.Αττικής 2010) σε Ελληνικά και ξένα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.
  Επόμενοι σταθμοί, τον Ιούνιο 2011 στο φεστιβάλ οικολογικού κινηματογράφου (ECOCINEMA) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ρόδο με καλλιτεχνική διευθύντρια την σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη. Ένα πλουραλιστικό φεστιβάλ, που αντιλαμβάνεται την οικολογία σε όλη την ευρύτητα της και φιλοξενεί το δικό μας «Οβριόκαστρο» μετά το Μεσογειακό φεστιβάλ του Λαυρίου και το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.
  Τον Οκτώβριο του 2011, η ταινία μας θα προβληθεί – καλώς εχόντων των πραγμάτων- και στο Διεθνές φεστιβάλ της Βαρκελώνης στην Ισπανία, αφού ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής που το είδε στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

  ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

  Για διατάραξη οικιακής ειρήνης, σωματική βλάβη, φθορά ξένης περιουσίας κάτοικοι της Κερατέας κατέθεσαν μηνύσεις κατά των ανδρών που στελέχωναν τα ΜΑΤ την 8η Φεβρουαρίου και είχαν υπηρεσία στην Κερατέα Αττικής και παντός άλλου υπευθύνου.
  Είναι γνωστό ότι την συγκεκριμένη ημέρα για ασήμαντη αφορμή τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή στην πόλη της Κερατέας με δακρυγόνα και χημικά, χτυπώντας κατοίκους όλων των ηλικιών παιδιά, ηλικιωμένους, αρρώστους, εγχειρισμένους σε σπίτια και καταστήματα. Η εισβολή αυτή δημιούργησε πανελλαδική κατακραυγή και παγκόσμιο ενδιαφέρον από το διαδίκτυο.


  Item Reviewed: 14η ΕΚΘΕΣΗ ART-ATHINA - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea com