• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 18, 2011

  Ανοικτή Επιστολή προς τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

  Ταχυδρομική Διεύθυνση: 
  Κουντουριώτη  1 Λαύριο  - 19500

  Βασίλης Θηβαίος
  Αντιδήμαρχος
               

   
            Κερατέα 17/5/2011

                         ΘΕΜΑ: Ανοικτή Επιστολή


  Αξιότιμε Κε Μανώλη Καψή

  Αυτές οι ώρες για το Δήμο Λαυρεωτικής είναι ώρες ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του. 

  Ώρες αποτίμησης, περισυλλογής, δουλειάς και διαλόγου για 20 χιλιάδες οικογένειες που επί 4 μήνες έδωσαν τη δική τους μάχη με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία.

  Καλό θα ήταν και χρήσιμο, για τον κόσμο που έχετε αναλάβει να ενημερώνετε έγκυρα κε Μανώλη Καψή να ελέγχετε το ρεπορτάζ σας πριν το δημοσιοποιείτε. 

  «…επί 6 ολόκληρους μήνες ανεχόταν 300 τραμπούκους στην Κερατέα, που πετούσαν βόμβες μολότοφ και είχε (ο υπουργός) τους άνδρες των ΜΑΤ με κατεβασμένα τα χέρια!»…

  Τα νούμερα και ο χαρακτηρισμός «τραμπούκους» δεν ταιριάζει για τους ανθρώπους της Κερατέας, που πάλεψαν για τα σπίτια, την οικογένεια, την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.

  Δεν έχω βέβαια την ψευδαίσθηση και την απαίτηση…από δημοσιογράφους που ασκούν το επάγγελμα ως δημόσιοι υπάλληλοι, -επειδή ο πατέρας τους, τους τακτοποίησε σε μια μόνιμη θέση- να βάλουν σε κίνδυνο την ησυχία και την καλοτακτοποιημένη ζωή τους.

  Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολο, όσο δύσκολο είναι να ακούσεις τον κόρακα να τραγουδά σαν αηδόνι. Έχω όμως την απαίτηση ως πολίτης και τηλεθεατής να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία έστω και στοιχειωδώς και η ενημέρωση να είναι πραγματική και όχι σύμφωνη με τα συμφέροντα των αφεντικών.

  Δε γνωρίζω αν ζητώ πολλά.

  Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Κερατέα αντιστάθηκε όχι με «300 τραμπούκους» αλλά με χιλιάδες κατοίκους όλων των κοινωνικών, μορφωτικών και ηλικιακών επιπέδων.
  Βέβαια, εδώ που τα λέμε, είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρετε καν προς τα πού πέφτει η Κερατέα και τι είναι το Οβριόκαστρο…

  Θα παρακαλούσα θερμά κι αν δε σας κάνει κόπο να βγαίνατε από το γραφείο σας και να κάνατε ένα αληθινό ρεπορτάζ κι ύστερα να εκφράζατε την όποια θέση σας.

  Όμως ως ανημέρωτος, αδαής, ειρωνικός, προκλητικός και προσβλητικός δε δικαιούστε να χαρακτηρίζετε μια ολόκληρη κοινωνία…«300 τραμπούκους». 

  Εν τέλει αναρωτιέμαι αν θα κατορθώσετε, στο όνομα της δημοσιογραφίας που υπηρετείτε, να ανασκευάσετε όσα άκριτα ξεστομίσατε.

  Πάντως το σίγουρο είναι –όπως λέμε στην Κερατέα -  πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια πάντα μα πάντα…έστω κι αν πονά, επικρατεί.

  Εύχομαι να μας εκπλήξετε ευχάριστα, αν και δε διατηρώ αυταπάτες…
    
  Βασίλης Θηβαίος
  Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής


  Υ.Γ.  http://forkeratea.blogspot.com/2011/05/6-300.html


  Item Reviewed: Ανοικτή Επιστολή προς τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή Rating: 5 Reviewed By: forkeratea