• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σεπτεμβρίου 24, 2011

  Ώστε τα Μεσόγεια είναι για σκουπίδια και "πλανόδιους", ε?  Μετά την επιλογή της Κερατέας για την "υγειονομική ταφή υπολειμμάτων", τώρα επιλέχτηκε και το Μαρκόπουλο για το υγειονομικό ξεφόρτωμα των γύφτων του Ελαιώνα.


  Οι κάτοικοι Εκάλης, Καστριού, Πολιτείας, Γλυφάδας και λοιπών περιοχών πλουσίων απατεώνων, αφού φρόντισαν να κουβαληθούν στην Ελλάδα όλοι οι γύφτοι της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, τώρα ψάχνουν χώρους για να τους βγάλουν εκτός Αθηνών. 


  Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΝΑ) όρισε δύο περιοχές κοντά στο Μαρκόπουλο ως χώρο για "Οργανωμένη Εγκατάσταση Πλανοδίων" (η εφευρετικότητα ποτέ δεν μας έλειψε όταν αναζητούμε εύσχημους όρους για οτιδήποτε παρακμιακό). Φαίνεται ότι ο Ελαιώνας γέμισε και πρέπει να γίνει χώρος ώστε να έλθουν κι άλλοι. Ο ένας χώρος θα είναι βορείως του Μαρκόπουλου, μεταξύ των Λεωφ. Βραυρώνος και Πόρτο Ράφτη και Βαραμπά, και ο δεύτερος ανατολικά του Μαρκόπουλου στους πρόποδες του όρους Μερέντα. 

  Φυσικά οι κάτοικοι των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής ήδη γνωρίζουν τί εστί "πλανόδιοι". Σε μια έκταση γεμάτη αραιούς οικισμούς και βιοτεχνίες όπου είναι αδύνατο να αστυνομευθεί, οι "πλανόδιοι" έχουν πάρει ο καθένας από ένα σαράβαλο και γυρνάνε ανάμεσα στα σπίτια δήθεν ως παλιατζήδες. Μπουκάρουν στις αυλές και όπου μπορούν και αρπάζουν σιδερικά και ό,τι τους κάνει. Και αν δεν μπορούν να μπουκάρουν στην αυλή δεν κολώνουν. 


  Από γνωστό μου άκουσα για περιοχή με εξοχικά κοντά στην Κερατέα (όπου κατοικούνται συνήθως τα σαββατοκύριακα) ότι έκοψαν εξωτερική σωλήνα νερού για να πάρουν το χαλκό και το νερό έτρεχε επί μέρες μέχρι να έρθη ο ιδιοκτήτης. Ο ήδη υπάρχων καταυλισμός δίπλα στην Αττική οδό (βιτρίνα της Ελλάδος για όποιον έρχεται από το αεροδρόμιο) δεν κρύβεται με τίποτα. Ακόμα και τη νύχτα μυρίζει μερικά χιλιόμετρα γύρω από τα καμμένα πλαστικά.

  Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει ο Δ. Μαρκόπουλου την 25 Σεπτ. κατά της εγκατάστασης "πλανοδίων" από τον Ελαιώνα.


  εστάλη από αναγνώστη


  Item Reviewed: Ώστε τα Μεσόγεια είναι για σκουπίδια και "πλανόδιους", ε? Rating: 5 Reviewed By: forkeratea