• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Νοεμβρίου 27, 2011

  Πρόεδρος του ΣτΕ : Δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να ανέχεται καταστάσεις σαν αυτές που συνέβησαν στην Κερατέα  Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Π.Πικραμμένος

  Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Π.Πικραμμένος   


  Βολές κατά της εκτελεστικής εξουσίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος με αφορμή αποφάσεις που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Εφετείο Αθηνών.

  Όπως υπογράμμισε ο κ.Πικραμμένος στο χαιρετισμό του, δεν νοούνται οι μετωπικές συγκρούσεις μεταξύ των τριών εξουσιών και ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

  Με αφορμή τις στάσεις εργασίας των δικαστών που είχαν γίνει πρόσφατα (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ.) τόνισε ότι όντως πρέπει να εφαρμόζουμε το Σύνταγμα και τους νόμους και διερωτήθηκε «μήπως όμως πρέπει το κράτος πρώτα να δώσει το παράδειγμα». Προσέθεσε δε ο Πικραμμένος, ότι δεν μπορεί για παράδειγμα το δικαστήριο να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για τα ΧΥΤΑ στην Αττική και μετά η εκτελεστική εξουσία να ανέχεται καταστάσεις σαν αυτές που συνέβησαν στην Κερατέα.

  Το κράτος δεν επιτελεί το χρέος του για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΣτΕ, έχοντας προσωπική εμπειρία από τις καταστροφές που έχουν δημιουργηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της οδού Πανεπιστημίου, ενώ αναφέρθηκε στην κακή λειτουργία του κράτους και της διοίκησης γενικότερα, των οποίων τις ελλείψεις, σημείωσε, δεν μπορεί να υποκαθιστά ο δικαστής.

  «Η Δικαιοσύνη καλείται να επιτελέσει ένα ρόλο που δεν της ανήκει», είπε ενώ στη συνέχεια απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, τόνισε: «Να καταβάλλουμε κοινή προσπάθεια για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα μας».

  Ακόμη, ο κ.Πικραμμένος πρότεινε να αυτονομηθεί οικονομικά η Δικαιοσύνη καθώς έχει τους αναγκαίους πόρους που μπορούν να καλύψουν τις αποδοχές των δικαστών και τις άλλες αναγκαίες δαπάνες, όπως τη μετατροπή των ποινών σε χρηματικές και τα παράβολα.

  http://news.in.gr


  Item Reviewed: Πρόεδρος του ΣτΕ : Δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να ανέχεται καταστάσεις σαν αυτές που συνέβησαν στην Κερατέα Rating: 5 Reviewed By: forkeratea