• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Νοεμβρίου 28, 2011

  Κέντρο Αλληλεγγύης & Ανταλλαγής Λαυρίου  Με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Λαυρεωτικής και την υποστήριξη του δήμου, ξεκινάμε την προετοιμασία και το στήσιμο ενός διαφορετικού "κοινωνικού παντοπωλείου"- στην βάση της εθελοντικής συμμετοχής, της αλληλεγγύης και των ανταλλαγών χωρίς χρήματα.


  Προτεραιότητα μας είναι η δωρεάν κάλυψη σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για συμπολίτες που το χρειάζονται - ειδικά τις μέρες των γιορτών.
  Βασικός μας στόχος είναι να μην αφήσουμε την οικονομική κρίση να αφαιρέσει την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας...

  "Ζήτα ότι χρειάζεσαι - και πρόσφερε κι εσύ ότι μπορείς"...
  Από αυτήν τη βάση ξεκινάμε - και απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς της πόλης μας, συλλόγους, καταστήματα, σωματεία αλλά και σε όλους τους πολίτες : να συμμετεχουν όσο και όπως μπορούν.


  Με οποιονδήποτε τρόπο - εκτός απο τα χρήματα...!


  Δεν ζητάμε - και δεν δεχόμαστε - οικονομική ενίσχυση κανενός είδους.
  Ζητάμε την εθελοντική προσφορά του χρόνου σας - και όλων των ειδών που σας περισσεύουν...'Οτι μπορείτε και θέλετε να προσφέρετε.


  Τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια σε καλή κατασταση, κουβέρτες ή ότι άλλο χρήσιμο.
  Αν κάποιος - σύλλογος ή ομάδα π.χ. - θα ήθελε να διαθέσει κάποιο ποσόν, επικοινωνήστε μαζί μας - για να σας πούμε τι χρειαζόμαστε ώστε να το αγοράσετε εσείς και να μας το φέρετε...Η αλληλεγγύη δεν στηρίζεται στα χρήματα αλλά στην ενεργό συμμετοχή - και πιστεύουμε πως είναι επίσης "είδος πρώτης ανάγκης"...

  Δεν ζητάμε - και δεν δίνουμε "ελεημοσύνη"...


  Αντίθετα, ελπίζουμε να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε σαν κέντρο ανταλλαγής προϊόντων και εργασιών, πρόληψης και αλληλοϋποστήριξης - έτσι ώστε στο κοντινό μέλλον να δημιουργήθούν καλύτερες συνθήκες για όλους στην πόλη μας.
  Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην "οικονομική κρίση" να βουλιάξει κανέναν στην κατάθλιψη της ανεργίας, της "πτώχευσης" ή ακόμα και της εγκληματικότητας - ούτε να δούμε παιδιά να λιποθυμούν απο πείνα...!


  Η αξιοπρέπεια όλων μας θίγεται από τέτοιες καταστάσεις - και ζητάμε την συμμετοχή όλων για να μην χρειαστεί να τις αντιμετωπίσουμε...

  Ο δήμος, μας παραχώρησε στέγη - μία απο τις κεντρικές αίθουσες εκδηλώσεων του παλιού Μηχανουργείου.


  Κάθε προσφορά από σύλλογο, φορέα ή κατάστημα θ' ανακοινώνεται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο - το ίδιο και όλες οι δραστηριότητες του Κέντρου.

  Επικοινωνήστε μαζί μας :
  e-mail : antalavrio@gmail.com
  ή αφήστε στοιχεία επικοινωνίας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λαυρεωτικής 22920 27911 - καθημερινά από 9πμ. έως 2μμ
  Item Reviewed: Κέντρο Αλληλεγγύης & Ανταλλαγής Λαυρίου Rating: 5 Reviewed By: forkeratea