• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Νοεμβρίου 29, 2011

  ΥΠΕΚΑ: Διαγωνισμός για διαχείριση απορριμμάτων και αποκρατικοποιήσεις

  Τους επόμενους δύο μήνες προκηρύσσεται διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, μετέδωσε το ΑΠΕ.

  Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα ευθύνης του, ήδη με το Ν. 4001/11 "Για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις", δημιουργούνται νέες εταιρείες.

  Εξετάζονται επίσης σημαντικά ζητήματα -προσθέτει ο υπουργός- που αφορούν στους λιγνίτες και στη ΔΕΗ και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες.

  «Ταυτόχρονα προχωρεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ (Δημόσια επιχείρηση Αερίου), του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) και προωθείται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά ελεύθερα προς όφελος βεβαίως του καταναλωτή», αναφέρει επιπλέον ο υπουργός και ενημερώνει ότι εκτός από την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, διαμορφώνεται στρατηγικό σχέδιο για την ανακύκλωση, τη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων με μια νέα συνολική ρύθμιση. 
  euro2day.gr


  Item Reviewed: ΥΠΕΚΑ: Διαγωνισμός για διαχείριση απορριμμάτων και αποκρατικοποιήσεις Rating: 5 Reviewed By: forkeratea