• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Νοεμβρίου 27, 2011

  Άγριο ξύλο σε μοναστήρι στην Κερατέα. (ΒΙΝΤΕΟ)  Άγριο ξύλο μεταξύ καλογριών πέφτει από το πρωί στην Κερατέα. Στο μοναστήρι της Παναγίας της Πευκοβουνογιάτρεσσας, που ακολουθεί το παλιό ημερολόγιο,οι μοναχές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με αφορμή δογματικές διαφορές.


  Όπως καταγγέλλει η μία ομάδα μοναχών, χθες βράδυ οι υπόλοιπες καλόγριες με τη βοήθεια πιστών που ακολουθούν το δόγμα τους και είναι Ρωσοπόντιοι, τις έδειραν και τις πέταξαν έξω από το μοναστήρι με τη βία. Στη συνέχεια κλείδωσαν τις πόρτες της μονής για να μην μπουν μέσα.

  Το πρωί πιστοί που πήγαν στο μοναστήρι βρήκαν τις εκδιωκόμενες καλόγριες στο δρόμο και τις πόρτες κλειδωμένες.

  Κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στη μονή από άλλο σημείο και δέχτηκαν επίθεση από τις μοναχές που βρίσκονταν μέσα μαζί με τους ρωσοπόντιους πιστούς από το προηγούμενο βράδυ.

  Στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία και τον εισαγγελέα, που όμως μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχαν καταφέρει να ηρεμήσουν την κατάσταση. Τα επεισόδια επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα, όταν πιστοί προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα ή να μπουν στο μοναστήρι από άλλο σημείο, αλλά γίνονται αντιληπτοί από αυτούς που βρίσκονται μέσα στο μοναστήρι και τους επιτίθενται μαζί με τις καλόγριες.  Item Reviewed: Άγριο ξύλο σε μοναστήρι στην Κερατέα. (ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: forkeratea