• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 06, 2011

  Επίσκεψη του ΥΠΕΚΑ στην Κερατέα - Δελτίο Τύπου

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
  Κερατέα 06/12/2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΘΕΜΑ: Επίσκεψη του ΥΠΕΚΑ στην Κερατέα

  Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνοδευμένος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Άρη Αλεξόπουλο επισκέφτηκε το χώρο ο οποίος προτείνεται από το Δήμο Λαυρεωτικής για την κατασκευή Εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αποβλήτων των Δήμων της Ευρύτερης Λαυρεωτικής.

  Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το χώρο και συνέστησε την επιλογή της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

  Ως γνωστόν ο χώρος που προτείνεται από πλευράς Δήμου Λαυρεωτικής βρίσκεται στην περιοχή Αγ. Ιωάννης (Φοβόλες) ακριβώς δίπλα στον παλαιό ΧΑΔΑ Κερατέας, έχει έκταση 50 στρεμμάτων στην οποία προορίζεται να κατασκευαστεί ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής) .

  Ο τρόπος διαχείρισης και η τεχνολογία επεξεργασίας που θα επιλεγεί (από το Δήμο Λαυρεωτικής) θα πρέπει να επιτυγχάνει Ανακύκλωση και Ανάκτηση στο 100% του όγκου των απορριμμάτων.

  Όλα τα παραπάνω δεν καθησυχάζουν σε καμία περίπτωση τους κατοίκους της Λαυρεωτικής που οφείλουν να είναι σε επιφυλακή μέχρι και την τελική αποδοχή και υλοποίηση της πρότασής του, μέχρι να απαλειφθεί το όνομα «Οβριόκαστρο» από τη μαύρη λίστα οποιουδήποτε σχεδιασμού.

  Και μην ξεχνάμε, λαμβάνουμε μέρος όλοι μαζικά στον εορτασμό για την επέτειο της μαύρης εισβολής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011 που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.


  Σταματίνα Κωστάκου
  Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
  Δήμου Λαυρεωτικής
  Item Reviewed: Επίσκεψη του ΥΠΕΚΑ στην Κερατέα - Δελτίο Τύπου Rating: 5 Reviewed By: forkeratea