• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 16, 2012

  Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τα έργα Δ.Σ.Α.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

  Ταχυδρομική Διεύθυνση:
  Κουντουριώτη 1 Λαύριο - 19500  Κερατέα 16/1/2012
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Ο Δήμος Λαυρεωτικής αμετακίνητος στις θέσεις του έχει από το Μάιο του 2011 καταθέσει τις οριστικές του προτάσεις για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού ενώ ολοκληρώνει και τη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την προτεινόμενη θέση (Φοβόλες). 


  Στο μεταξύ περιμένει το κείμενο της απόφασης του ΣτΕ που αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τα έργα σε Γραμματικό και Κερατέα, για να μπορέσει να αντιληφθεί το σκεπτικό της αλλά και να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.


  Ο Δήμος Λαυρεωτικής συνεπής στο διάλογο που έχει τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση δε συμμετέχει στη διαδικασία δημοσιευμάτων - πυροτεχνημάτων προς κάθε κατεύθυνση.


  Ως οφείλει, ώριμα και κρατώντας χαμηλούς τόνους υπενθυμίζει πως εκκρεμούν δύο προσφυγές στο ΣτΕ για απαλλοτριώσεις και δασικό, όπως επίσης και οι αγωγές των ιδιοκτητών απέναντι στο δημόσιο για νομή και κατοχή.


  Τέλος θεωρεί απαραίτητο να φρεσκάρει τη μνήμη όσων το χρειάζονται, αναφέροντας και την τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται κάθε έργο στην περιοχή.


  Σταματίνα Κωστάκου
  Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
  Δήμου Λαυρεωτικής


  Item Reviewed: Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τα έργα Δ.Σ.Α. Rating: 5 Reviewed By: forkeratea