• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 14, 2012

  ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ & ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  Η προχτεσινοβραδυνή ψηφοφορία επέδειξε πως τελικά ο «νικητής» είναι ένα νέο κόμμα, οι «Ανεξάρτητοι». Αναρωτιόμαστε αν, σε καιρούς «Δημοκρατίας» όπως θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει στην χώρα μας, ένας Βουλευτής υψώσει αντίθετη φωνή απ’ αυτή του «κοπαδιού» είναι σωστό να διαγραφεί ή όχι;!

  Την απάντηση θα την δώσει σίγουρα η Ιστορία, ούτε εμείς, ούτε όμως και οι ίδιοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί μπορούν να πουν ότι έπραξαν το σωστό. Ως Τοπικό ΜΜΕ, ωστόσο, πρέπει να ασχοληθούμε και με τα του... οίκου μας.

  Ποιοι Βουλευτές που ΕΜΕΙΣ εκλέξαμε ψήφισαν κατά του νέου Μνημονίου που θεωρείται «ταφόπλακα» της οικονομίας και κατά συνέπεια των Ελλήνων και ποιοι υπέρ;

  Από το ΠΑΣΟΚ όλοι οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής ψήφισαν ΥΠΕΡ του Μνημονίου, μη θέλοντας προφανώς να ρισκάρουν την θέση τους στο προσεχές ψηφοέλτιο. ΥΠΕΡ λοιπόν ψήφισαν, ο Θ. Πάγκαλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Παντελής Ασπραδάκης, ενώ παρά τις όποιες... «δυσφορίες» των πρώτων ημερών ο συμπολίτης μας Ντίνος Βρεττός υπερψήφισε κι αυτός δίχως δισταγμούς το νέο Μνημόνιο.

  Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής (πρώην ΠΑΣΟΚ) κ. Βασίλης Οικονόμου στήριξε μέχρι τέλους την απόφασή του να καταψηφίσει το Μνημόνιο 2, όπως είχε κάνει και κατά το Μνημόνιο 1, κινούμενος στην ίδια γραμμή που έχει χαράξει το νέο κόμμα «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη.

  Στην ΝΔ ξέσπασε τελικά μόνο ένα «αντάρτικο» κι αυτό ήταν από τον πρώτο σε ψήφους Βουλευτή Γιώργο Βλάχο, που τόλμησε να καταψηφίσει το Μνημόνιο 2, παρά τις απειλές Σαμαρά ο οποίος μετά την ψηφοφορία έθεσε τον Γιώργο Βλάχο και άλλους 20 Βουελυτές αμέσως εκτός Κ.Ο. ενώ αναμένεται πως δεν θα τους εντάξει και στο νέο ψηφοδέλτιο. ΥΠΕΡ, στη ΝΔ ψήφισαν οι δύο επόμενοι Βουλευτές Θανάσης Μπούρας και Νίκος Καντερές στηρίζοντας την πολιτική γραμμή που είχε θέσει το κόμμα.

  Μία από τις δυνατές συγκρούσεις στο ΛΑΟΣ ήταν η υπερψήφιση από δύο Βουλευτές του, ο ένας εξ αυτών προέρχεται από την Περιφέρειά μας και δεν είναι άλλος από τον Μάκη Βορίδη. Ο Μάκης Βορίδης υπερψήφισε την δανειακή σύμβαση πηγαίνοντας ταυτόχρονα αντίθετα στην γραμμή Καρατζαφέρη με επακόλουθο την διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΛΑΟΣ.

  Την γραμμή του ΟΧΙ κράτησε και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής (πρώην ΣΥΡΙΖΑ) Θανάσης Λεβέντης τηρώντας κι αυτός την γραμμή του νέου κόμματος «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη.

  Φυσικά να σημειώσουμε πως αμετακίνητο στην θέση του παρέμεινε το ΚΚΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ Βουλευτής του Πανελλαδικά δεν υπερψήφισε ούτε το Μνημόνιο 1 ούτε φυσικά και το Μνημόνιο 2.  Ο Γεώργιος Βλάχος για το «όχι»


  Στη προχθεσινή ψηφοφορία στη βουλή, για την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙ, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της ΝΔ κ. Γεώργιος Βλάχος, ψήφησε «όχι». Για την επιλογή του, δήλωσε τα εξής:

  «Διεκδίκησα το δικαίωμα να δώσω στη χθεσινή συζήτηση, ψήφο κατά συνείδηση. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το αρνήθηκε. Προτίμησα να κοιτώ τους πολίτες στα μάτια από μια βολική επανεκλογή.

  Ψήφισα όχι, πρώτον από συνέπεια στις μέχρι τώρα θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και δεύτερον γιατί η μέχρι τώρα πολιτική των περικοπών, έχει αποδειχθεί αδιέξοδη.

  Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου της Αττικής, για τη στήριξή τους καθώς και την εμπιστοσύνη τους για νέους κοινούς αγώνες».  Γιατί ψήφισε «ναι» ο Παντελής Ασπραδάκης  Στη ψηφοφορία στη βουλή, για την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙ, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ΠΑΣΟΚ κ. Παντελής Ασπραδάκης, ψήφησε «ναι». Για την επιλογή του, δήλωσε τα εξής:

  «Γιατί ψήφισα ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ΟΧΙ στη χρεοκοπία

  Η απόφασή μου να ψηφίσω το μνημόνιο ήταν από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω κληθεί ποτέ να πάρω. Μιλώντας καθημερινά με τους συμπολίτες μου στην Περιφέρεια Αττικής βίωσα τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους, πολλές φορές, για τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, ταυτόχρονα όμως ένοιωσα και την αγωνία των περισσοτέρων για μια Ελλάδα χρεοκοπημένη χωρίς αύριο. Ως νέος βουλευτής μπήκα με όνειρα να προσφέρω στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν και αντιμετώπισα ένα κυκεώνα προβλημάτων που απαιτούσε άμεσες και δύσκολες λύσεις. Να τα παρατήσω ήταν ο εύκολος δρόμος αλλά καθήκον και ευθύνη ήταν να παλέψω ακούγοντας τη φωνή και τα προβλήματα των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής αλλά και αυτά που περνάει η χώρα μας.

  Σήμερα, δυο χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο δεν έχει ακουστεί μια συγκροτημένη πρόταση που να βγάζει τη χώρα από το αδιέξοδο, κάτι που θα έδινε επιχειρήματα ακλόνητα και να καταψηφίσω τη δανειακή σύμβαση. Πολλά από όσα περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο είναι δυσβάσταχτα για τον έλληνα εργαζόμενο αλλά η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη σημαίνει φτώχεια, χρεωκοπία της Ελλάδας με ανυπολόγιστες συνέπειες.

  Ένα τόσο κρίσιμο διακύβευμα απαιτούσε εκ μέρους μου συνειδητή και ξεκάθαρη βούληση, πέρα από κάθε προσωπικό συμφέρον αλλά και πέρα από οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία. Το όχι ήταν ευκολότερο, το ναι σαφώς πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα όταν πλήγεται ο φτωχός έλληνας και η μεσαία τάξη.

  Εύχομαι και ελπίζω σε εύλογο χρονικό διάστημα οι θυσίες του ελληνικού λαού να έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα με την ισχυροποίηση της χώρας στην Ευρωζώνη και την αλληλεγγύη των εταίρων μας ακλόνητη, έτσι ώστε να πορευτούμε αργά αλλά σταθερά σε δρόμους ανάπτυξης. Ανάπτυξη η οποία και θα φέρει νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας, δημιουργικότητα και επιχειρηματικότητα στο μέσο Έλληνα και μια Ελλάδα δυνατή σε κοινούς δρόμους και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη.»


  Του πέταξε το μνημόνιο


  Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη ψήφιση του νέου μνημονίου.

  Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικράτησε ήταν το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος εκτόξευσε τον τόμο 630 σελίδων του μνημονίου προς την πλευρά του υπουργού οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.  με πληροφορίες από acharnorama.gr & mesogianews.gr


  Item Reviewed: ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ & ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea