• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 22, 2012

  Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ


  Το Σάββατο βράδυ 18 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γαλαρία», στο Λαύριο, έγινε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητών Λαυρίου «Η Μεγαλόνησος».

  Η εκδήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί εντυπωσιακή από την πολύ σωστή οργάνωση και την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, αφού γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα 500 ατόμων. 

  Πλούσιο το μενού, γαμοπίλαφο, βραστή αίγα, ψητό ρολό, σαλάτες, γλυκό και άφθονο κρασί και ρακή, πού με τις κοντυλιές του κρητικού λυράρη Κωστή Σταυρουλιδάκη και του συγκροτήματός του, απογείωσαν το κέφι που κράτησε με πολύ χορό κυριολεκτικά μέχρι το πρώτο φώς του ήλιου.

  Άριστη ήταν η εμφάνιση των χορευτικών ομάδων του συλλόγου με τον δάσκαλό τους Νίκο Τζωρτζινάκη, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με την λεβεντιά και τις χορευτικές φιγούρες .

  Εντύπωση επίσης έκανε και η παρέα του μιτάτου του Αχιλλέα Μερκουράκη που χόρεψαν επιθυμία συρτό φορώντας όλοι τα μαύρα μπλουζάκια του μιτάτου.
  Πλημμύρισε από κέφι η μεγάλη αίθουσα και άρωμα Κρήτης, που όπως όλοι είπαν στο Λαύριο, τέτοια εκδήλωση δεν έχει ξαναγίνει και όντως είναι αλήθεια.

  Πολλοί επίσης και οι επίσημοι που τίμησαν την εκδήλωση των Κρητών. Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής, ο τέως Δήμαρχος Δ.Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Κ.Κατσουνάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαυρεωτικής κ. Παπανικολάου, κ.Βελετάκου, κ.Συρίγος, κ.Αγιούπ, κ.Κουμπλή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σαρωνικού κ.Δ.Λιοδακάκης και κ.Δ.Σόφος , ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής αρχιπύραρχος Μ.Μαθιουδάκης, ο διοικητής υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Ανατολικής Αττικής Μ.Λατζανάκης , ο πρόεδρος του ΟΛΛ κος Ζαρολιάκης και η κα Αργεντίνη και κος Τσίχλος ,η εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Κερατέας κα Σ.Ελευθεριάδου πρόεδροι από τους Συλλόγους Ποντίων Βαρυθυμιάδης, Θεσσαλών κος Γιαννακός,, Μακεδόνων ο κος Κανάλης, Θηραίων η κα Ξαγοράρη, Πελοποννησίων η κα Παναγούλη και κος Τσίτουρας , του Ομίλου Θυμαρίου ” Αίολος” κος Βρυώνης, εκπροσωποι εξωραιστικών συλλόγων Αγ.Μαρίνας κος Φραγκιαδάκης , Τρεχαντιέρας κος Μόσχος, και Περιγιαλίου κος Ναυπλιώτης.

  Πλούσια και πολλά ήταν και τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς με προεξέχον την καραμπίνα που κληρώθηκε και ήταν προσφορά του οπλοπωλείου Μωυσιάδης Σταυρος Κρατήνου 7, 4ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά Αθήνα.

  Item Reviewed: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Unknown