• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 26, 2012

  Περιφερειάρχες: Στους δήμους οι αρμοδιότητες για τις λαϊκές αγορές  Να μεταβιβαστούν στους δήμους οι αδειοδοτήσεις και όλο το διαδικαστικό μέρος των αρμοδιοτήτων για τις λαϊκές αγορές ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης  Σ. Ξυνίδη με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα, στην πλειοψηφία τους οι περιφερειάρχες.
  Ωστόσο εκφράστηκε και η άποψη ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αριθμού των λαϊκών αγορών, διότι αυτό σχετίζεται με ολόκληρη την οικονομία της περιοχής.
  Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι συμφωνεί με τις απόψεις των περιφερειαρχών και ότι το υπουργείο του είναι σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες αλλαγές που αφορούν τις λαϊκές αγορές.
  Ζήτησε δε από τους περιφερειάρχες να μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή 16 Μαρτίου να αποστείλουν γραπτώς την εισήγησή τους για το θέμα, ώστε το υπουργείο να εντάξει στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, τις  αλλαγές που απαιτούνται για την καλύτερη λειτουργία των λαϊκών αγορών.
  Ο πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι όλες οι Περιφέρειες αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα των λαϊκών αγορών, δεδομένου ότι στη νέα οικονομική πραγματικότητα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, επεσήμανε όμως τις νομοθετικές ατέλειες τόσο στο νόμο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», όσο και στο υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.
  Τόνισε την διαφοροποίηση που υπάρχει στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας λόγω των υφιστάμενων Οργανισμών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες θα καταργηθούν, αλλά και τις ιδιαιτερότητες ανά περιφέρεια.
  Nα σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ έχει δηλώσει τη διαφωνία της με τις ρυθμίσεις που κάνει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για τις λαϊκές αγορές (Άρθρο 7 (παρ.5,6): Δεν υιοθετείται καμία θέση της ΚΕΔΕ για τις λαϊκές αγορές- κλικ εδώ).


  Item Reviewed: Περιφερειάρχες: Στους δήμους οι αρμοδιότητες για τις λαϊκές αγορές Rating: 5 Reviewed By: forkeratea