• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 28, 2012

  Στην Κερατέα ένα από τα υποψήφια στρατόπεδα για τη φιλοξενία μεταναστών;


  Διαβάστε ποια στρατόπεδα και ποιες περιοχές βρίσκονται στη λίστα για τη δημιουργία κέντρων μεταναστών. "Σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας και αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες

  Την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, στην Αθήνα ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις-σκούπα.

  Μέχρι στιγμής, κανένα από τα 30 κέντρα, δεν είναι έτοιμο, ωστόσο οι συσκέψεις υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι συνεχείς.

  Παράλληλα, διαρκής είναι η συνεργασία της ΕΛΑΣ με στελέχη του υπουργείου Άμυνας, με στόχο να καταλήξουν στις εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να διαμορφωθούν σε κέντρα κράτησης μη νόμιμων μεταναστών.

  "Αγκάθι" στο να διαμορφωθεί η τελική λίστα, είναι φυσικά οι αντιδράσεις των κατοίκων, καθώς και στην επαρχία αλλά και στην Αττική, οι τοπικοί φορείς απειλούν με κινητοποιήσεις.


  Μέχρι στιγμής τα υποψήφια στρατόπεδα είναι:

  Νομός Έβρου: Καρωτή, Χελιδώνα, Μεταξάδες, Καστανιές, Νεοχώρι, Βρυσικά, Κήποι, Ασημένιο
  Νομός Θεσσαλονίκης: Θέρμη, Διαβατά, Λαγκαδίκια.
  Νομός Αττικής: Κερατέα, Πάρνηθα (2)
  Νομός Σερρών: Κερδύλλια, Αχλαδοχώρι, Πεντάλοφος
  Νομός Ημαθίας: Λιανοβέργι και Αλεξάνδρεια.
  Νομός Κοζάνης: Εράτυρα, Νεάπολη
  Νομός Δράμας: Καλλίφυτο, Ξερόβρυση.


  Τα υπόλοιπα υποψήφια στρατόπεδα

  Αρμένοι Ρεθύμνου
  Άγιος Νεκτάριος, Κως
  Χτένι Καλλίστης, Ροδόπη
  Καρδίτσα
  Σκύδρα Πέλλας
  Βροσίνα Ιωαννίνων
  Πρέβεζα
  Βεύη Φλώρινας
  Κωσταράζι Καστοριάς  από το news247.gr
  Κερατέα και Μενίδι θα είναι τα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα.

  Τα υπόλοιπα 32 είναι διασκορπισμένα σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα.

  Η λίστα των στρατοπέδων περιλαμβάνει όσα οι ΕΔ εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν παραχωρήσει, χωρίς κανείς από τις κυβερνήσεις Παπανρέου-Παπαδήμου να ασχοληθεί.


  Τώρα θυμήθηκαν το πρόβλημα των λαθρομεταναστών προφανώς λόγω προεκλογικής περιόδου και …τρέχουν να δείξουν ότι υπάρχει σχέδιο και λύση.

  Προς το παρόν προσπαθούν να διαχειριστούν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν.Κανείς δεν θέλει να έχει στη περιοχή του στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και οι περισσότεροι επικαλούνται θέματα ασφαλείας.

  Και μια και αναφερθήκαμε στην ασφάλεια. Στο ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία θεωρούν δεδομένο ότι η φύλαξη αυτών των στρατοπέδων θα ανατεθεί στα σώματα ασφαλείας. Η επισήμανση και μόνο δείχνει ότι υπάρχει υποψία ότι και αυτή τη δουλειά κάποιοι θα επιχειρήσουν να την “σπρώξουν” στις ΕΔ.


  ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


  Σχετικά

  Χώρους προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής
   - (27 Mar 2012)
  Τη δημιουργία τριών χώρων κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής. Την απόφαση χαιρετίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας ότι ευελπιστεί την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.
  3 κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών σε κάθε περιφέρεια εξήγγειλε ο κ.Χρυσοχοίδης
   - (26 Mar 2012)
  Δύο ώρες κράτησε η σύσκεψη που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με τους περιφερειάρχες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.*Ποιές Περιφέρειες θα εξαιρεθούνΑποφασίστηκε να συσταθούν 30 κλειστά κέντρα κράτησης που θα φιλοξενούν το καθένα από 1.000 λαθρομετανάστες.  Item Reviewed: Στην Κερατέα ένα από τα υποψήφια στρατόπεδα για τη φιλοξενία μεταναστών; Rating: 5 Reviewed By: forkeratea