• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 27, 2012

  Χώρους προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής





  Τη δημιουργία τριών χώρων κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής. 

  Την απόφαση χαιρετίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας ότι ευελπιστεί την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

  Η δήλωση του υπουργού:

  «Χαιρετίζω την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να ορίσει ταχύτατα τρεις χώρους κλειστής προσωρινής φιλοξενίας για τους παράνομους μετανάστες. 
  »Ευελπιστώ την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας.

  »Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δημιουργεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».

  Σημειώνεται ότι οι περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων κράτησης των παράνομων μεταναστών, καθώς και να προτείνουν συγκεκριμένους χώρους, ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν. 

  Τη Δευτέρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την κατασκευή τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις Ηπειρωτικές Περιφέρειες.

  Όπως είπε, από τα νέα κέντρα θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε κάθε περιφέρεια. 

  Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να εξέλθει από τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς τον Ιούνιο λήγει η προθεσμία υλοποίησης συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ωστόσο, οι αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες είναι έντονες. 

  Σύμφωνα με τη Eurostat, οι αιτήσεις για άσυλο στην ΕΕ το 2011 σημείωσαν μεγάλη αύξηση συγκριτικά με τα νούμερα του 2010, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat. Η Ελλάδα, συγκριτικά με το μέγεθός της έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά και κατετάγη στην 9η θέση με 9.300 αιτήσεις για άσυλο.



  από το skai.gr


  Item Reviewed: Χώρους προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής Rating: 5 Reviewed By: forkeratea