• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 05, 2012

  Οι Έλληνες κτυπούν την κρίση με το κίνημα της πατάτας. Συνεχώς νέες πρωτοβουλίες από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Πενία τέχνας κατεργάζεται: οι Έλληνες παραγωγοί πωλούν φθηνότερες πατάτες απ΄ ευθείας στους καταναλωτές, εξαλείφοντας το κόστος των μεσαζόντων εμπόρων

  Η ελληνική πρωτοβουλία – απάντηση στην κρίση για τις πατάτες κάνει το γύρο του κόσμου.

  Αυξάνονται συνεχώς οι πρωτοβουλίες από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προμήθεια βασικών αγαθών χωρίς μεσάζοντες. Μετά τους δήμους Γαλατσίου και Ελληνικού που θα διανείμουν πατάτες Νευροκοπίου σε πολύ χαμηλή τιμή, έρχεται τώρα και ο δήμος Κηφισιάς. 
  Οι πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι θα βρίσκονται στις 10 και 11 Μαρτίου από τις 08:00 το πρωί στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στη Νέα Κηφισιά και στις οδούς Κηφισού, Ερυμάνθου, Αγραύλης και θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.

  Η προσπάθεια αυτή σύμφωνα με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. 

  Στο κίνημα «προσχωρούν» και οι δήμοι Βύρωνα, Ηλιούπολης και Ζωγράφου. 

  Οι ενδιαφερόμενοι στους δήμους Βύρωνα, Ζωγράφου και Αργυρούπολης-Ελληνικού μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες των δήμων τις σχετικές αιτήσεις για να τις συμπληρώσουν.

  Ειδικά για το δήμο Βύρωνα, οι αιτήσεις για την πρώτη παραγγελία συμπληρώνονται έως την Τετάρτη 7 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν και άλλες παραγγελίες σε εβδομαδιαία βάση. Ο δήμος σκοπεύει να συμπεριλάβει στην πρωτοβουλία και άλλα προϊόντα.

  Ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς τόνισε, ότι «είναι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βοηθήσει τους πολίτες με όποιον τρόπο μπορεί στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε».

  Ο Δήμος Γαλατσίου καλεί τους δημότες και κατοίκους του Γαλατσίου να συμπληρώσουν την αίτηση παραγγελίας, έντυπο της οποίας θα βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) τηλ.210-2143300 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου 

  http://www.galatsi.gov.gr στην ενότητα «Νέα–Ανακοινώσεις».

  Η συλλογή των αιτήσεων ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου. 

  Θα διατίθενται συσκευασίες των 20 κιλών με 6,40 ευρώ και των 30 κιλών με 9 ευρώ στις τιμές περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 13%.

  Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν πατάτες Νευροκοπίου σε τιμή παραγωγού. Οι πατάτες θα διατίθενται σε συσκευασίες των 10, 20 και 30 κιλών προς 0,30 ευρώ το κιλό.

  Η διάθεση θα γίνει από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 10.00 στην οδό Τριπόλεως 19 στην Αργυρούπολη, απέναντι από την είσοδο του κολυμβητηρίου.

  Για παραγγελίες στο τηλέφωνο 213 2018704 μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 14:00.

  Η διανομή πατάτας χωρίς μεσάζοντες συνεχίζεται και στο ΑΠΘ.
  tanea.gr
  La Repubblica


  Item Reviewed: Οι Έλληνες κτυπούν την κρίση με το κίνημα της πατάτας. Συνεχώς νέες πρωτοβουλίες από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Rating: 5 Reviewed By: forkeratea