• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 07, 2012

  Μετά το Πάσχα το πρώτο κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

  ba4f33e908d515f82b0952345c826e7c XL Μετά το Πάσχα το πρώτο κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
  Αμέσως μετά το Πάσχα θα λειτουργήσει ο πρώτος χώρος κλειστής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ξεκαθαρίζει ο Μ. Χρυσοχοΐδης , επαναλαμβάνοντας ότι η σχετική τροπολογία για τα κέντρα φιλοξενίας ανά ηπειρωτική περιφέρεια θα κατατεθεί τη Μ. Δευτέρα στη Βουλή. 

  Μιλώντας στην εφημερίδα «Αξία», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας από τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.

  «Είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες λύσεις για ένα πρόβλημα εθνικό όχι τοπικό. Χωρίς αυτούς τους χώρους το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε όλοι μαζί, με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και συνεργασίες αντίστοιχες πρωτοβουλίες» εξηγεί.

  Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι το θέμα δεν προσφέρεται για μικρο-κομματική ή προεκλογική εκμετάλλευση: «Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστικές τραγωδίες κάθε είδους, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, και των Ελλήνων και των μεταναστών. Η απραξία και η αναποφασιστικότητα επωάζουν το “αυγό του φιδιού”, κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αντιμετωπίζουμε τον άμεσο κίνδυνο αποβολής μας από τη Συνθήκη Schengen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

  Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προκατόχου του Χρ. Παπουτσή ότι κάποιοι χτίζουν καριέρες πάνω στο μεταναστευτικό, ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντά: «Μοναδική μου αγωνία είναι να βελτιώσω τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Ως εκ τούτου, δεν έχω την πολυτέλεια να παρακολουθώ δηλώσεις που δεν με αφορούν. Αλλά δεν έχω και καμιά διάθεση να κρίνω τις απόψεις κανενός συναδέλφου μου. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και για όσα λέμε, αλλά κυρίως για όσα κάνουμε».
  Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι η συναίνεση είναι απαραίτητη και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα της δραχμής δεν είναι απλώς μια επιλογή νομίσματος.

  Ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε με υπευθυνότητα απέναντι στην κρίση που έπληξε τη χώρα και εκτιμά ότι η υπεύθυνη αυτή στάση θα εκτιμηθεί από τους πολίτες.

  «Όσοι επιθυμούν τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την αλήθεια, θα συσπειρωθούν, πιστεύω, στο ΠΑΣΟΚ. Δεν τίθεται θέμα περιόδου χάριτος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξελέγη μόλις πριν από τρεις εβδομάδες».

  newsbomb


  Item Reviewed: Μετά το Πάσχα το πρώτο κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Rating: 5 Reviewed By: Unknown