• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 20, 2012

  Χοροί και τραγούδια στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Κερατέα  Χορό, φαΐ και καλό κρασί περιλάμβανε και φέτος το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Κερατέα. Παρέες και οικογένειές βρίσκονταν από τις δέκα το πρωί στο προαύλιο της Παναγίας της Γκαρικά. Κόσμος από την Κερατέα, την Λαυρεωτική και την ευρύτερη περιοχή. Το χορό ξεκίνησαν χορευτικές ομάδες από τους συλλόγους του "Λυκείου των Ελληνίδων Κερατέας" και τον "Λαογραφικό σύλλογο Απόλλων". Στην μουσική ο Γ. Παυλόπουλος, ο Θ. Τασούλας και η Στ. Κονιτοπούλου.

  Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Κ. Λεβαντής ανέφερε πως "το πανηγύρι που αναβιώσαμε το 1999 συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει όσο εξαρτάται από εμάς" και συνέχισε λέγοντας ότι "έχουμε υποχρέωση να μεταφέρουμε στα παιδιά μας την παράδοση που κληρονομήσαμε".

  Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στον ένα χρόνο που πέρασε από την αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κερατέα αναφέροντας πως "η κορύφωση του αγώνα που ξεκίνησε από το 1996 ήταν η 18 Απριλίου" και συνέχισε τονίζοντας ότι "ο αγώνα σήμερα, ένα χρόνο μετά, συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι το Οβριόκαστρο να διαγραφεί από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Μέχρι να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για Αποκεντρωμένη Διαχείριση, στο χώρο που εμείς επιλέγουμε, για τις δικές μας ανάγκες".

  Οι δαπάνες της φετινής γιορτής καλύφθηκαν από την χορηγία συμπολίτη μας, ο οποίος όμως κράτησε την ανωνυμία του.

  Item Reviewed: Χοροί και τραγούδια στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Κερατέα Rating: 5 Reviewed By: forkeratea