• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 01, 2012

  Η Λίστα του Παπαδήμου: Όλα τα σκληρά μέτρα μετά τις εκλογές
  Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος. Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και τις παρέδωσε σε κάθε υπουργό ξεχωριστά στο τελευταίο υπουργικό. Προκειμένου να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στους διαδόχους τους.

  Η λίστα περιλαμβάνει μέχρι και τη σύνταξη έκθεσης για την απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος, ανοίγοντας ίσως ένα νέο μέτωπο. Δυστυχώς, για όλους μας, περιλαμβάνει μόνο όσα μέτρα προβλέπονται στο μνημόνιο 2. Γιατί, υπάρχουν και τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών, ωράριο, τράπεζες κοκ, που θα προσθέσουν κι άλλες «ειδήσεις» τις ερχόμενες εβδομάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση έδωσε 18 δισ. σε Εθνική, Πειραιώς, ALPHAκαι Eurobank και άφησε για μετά τις εκλογές τις αποφάσεις για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική.  Δείτε τη λίστα εδώ  www.protothema.gr  Δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν στο λαό εκτός από τον φόβο, έχουν δεσμευτεί και δεσμεύσει το μέλλον της Ελλάδος με την ίδια τους την υπογραφή.  Το μόνο πράγμα που προωθούν τα δυο κόμματα εξουσίας για συσπειρώσουν τους οπαδούς τους είναι η απειλή της επόμενης ημέρα - Μνημόνιο ή χάος.


  Όμως υπάρχει μια φράση που δεν τη ξεχνάμε. 


  Ειπώθηκε πριν από καιρό από τον κ.Βενιζέλο κι είναι σημαντικό να μην τη ξεχάσουμε τώρα.

  “Το ότι πτωχεύουν οι Ελληνες, δεν είναι ταυτόσημο ότι πτωχεύει η Ελλάδα”

  Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν προσπαθεί να σώσει τον ελληνικό λαό αλλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους παίκτες του. Ο λαός είναι ήδη χαμένος κι αυτά που τον περιμένουν συμφορά.

  Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν ενδιαφέρεται αν ο ελληνικός λαός εξαθλιωθεί, αν πεινάσει, αν φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας, απόγνωσης ώστε να πηδάει από τις ταράτσες ή να κρεμιέται, αρκεί να κερδίζουν εκείνοι που πρέπει.

  Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν ενδιαφέρεται να ξεπουληθεί σε φτηνιάρικη τιμή και να κάνουν μπίζνες πάνω της οι διεθνείς συμμορίες, γιατί το μνημόνιο δεν έχει πατρίδα ούτε ενδιαφέρεται για έννοιες όπως αξιοπρέπεια, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατεία, κοινωνικό σύνολο.

  Η Ελλάδα του μνημονίου και ο ελληνικός λαός είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Παράλληλοι δρόμοι. Δεν είναι τυχαίο πως χρεοκοπήσαμε αλλά όχι άτακτα. Ολα έπρεπε να γίνουν με τάξη κι υπάρχει ακόμα ανάγκη να συνεχίσουν έτσι. Ολα υπό έλεγχο.

  Οι Έλληνες λοιπόν που ζουν σε άλλο μήκος κύματος από ότι η Τρόικα και οι συνεταίροι της, μπορούν να επιλέξουν δικούς τους όρους για να σωθούν. Μπορούν να επιλέξουν ακόμα και να χρεοκοπήσουν ατάκτως. Μπορούν να επιλέξουν να βάλουν ένα στοπ σε κάθε μνημόνιο που υπογράφηκε σε κάθε τηλεφώνημα που έγινε σε κάθε απειλή που εκτοξεύτηκε όποιο κι αν είναι το κόστος.

  Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την κοινωνία πρωταγωνιστή. Ικανή και αποφασισμένη να επιβάλει εξελίξεις. Ικανή και αποφασισμένη να περιφρουρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σ αυτές.

  Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Ελληνική κοινωνία μαχόμενη και όχι εφησυχασμένη. Πρέπει να τη βρει στη θέση του πρωταγωνιστή. Εκείνου που θα έχει πυροδοτήσει με την πολιτική της συμπεριφορά ένα ανέλπιστο ντόμινο που θα συμπαρασύρει στο διάβα του ολόκληρη την Ευρώπη.

  Αν η μάχη της εθνικής και της προσωπικής αξιοπρέπειας δεν κερδηθεί την επόμενη των εκλογών από την Ελληνική κοινωνία, τότε αυτός ο πόλεμος θα έχει χαθεί γι αυτήν οριστικά και για πολλές δεκαετίες, η πατρίδα μας θα καρατομηθεί, κι αυτό που θ απομείνει μετά από όλα αυτά, σε θα θυμίζει σε τίποτε Ελλάδα.
  Item Reviewed: Η Λίστα του Παπαδήμου: Όλα τα σκληρά μέτρα μετά τις εκλογές Rating: 5 Reviewed By: forkeratea