• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 16, 2012

  Δημοσκόπηση - έκπληξη από την Pulse RC στο «Ποντίκι»

  «Το Ποντίκι» δημοσιεύει αύριο Πέμπτη την πρώτη προεκλογική δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία, ύστερα από την εντυπωσιακή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, είναι πολύ σημαντική διότι:
  ● Μετρά την πρόθεση ψήφου «εν θερμώ», αμέσως μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου.
  ● Διερευνά τις θετικές και αρνητικές απόψεις των πολιτών για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών.
  ● Καταγράφει εντυπωσιακά δεδομένα σε βασικά κριτήρια ψήφου, όπως η «καταλληλότητα για πρωθυπουργία» και η «αποτελεσματικότητα για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου».
  ● Μετρά, πρώτη φορά λεπτομερώς, τη στάση των ψηφοφόρων έναντι της παραμονής στο ευρώ, με ανατρεπτικά αποτελέσματα.
  Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου δίνει ένα σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο καταδεικνύει και άνοδο από το εκλογικό του ποσοστό άνω του 5%. Άνοδος και για τη Ν.Δ. άνω του 3% και για το ΠΑΣΟΚ οριακή αύξηση κάτω της μονάδας. Σαφής η πτώση του ΚΚΕ, πολύ μικρότερη για ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή


   Οι σαφέστατα πιο δυσαρεστημένοι από την προσφυγή σε νέες εκλογές είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν αυτοί της Ν.Δ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι. Ελάχιστοι όσοι Δεν Ξέρουν και Δεν Απαντούν σε όλα τα κόμματα.
   http://topontiki.gr/article/35447


  Item Reviewed: Δημοσκόπηση - έκπληξη από την Pulse RC στο «Ποντίκι» Rating: 5 Reviewed By: administrator