• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 16, 2012

  ΕΚΛΟΓΕΣ: Ολα έτοιμα για τις κάλπες - Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους
  "Δεν είχα καμιά αμφιβολία -παρακολουθώντας από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τις προετοιμασίες για τις εκλογές- ότι θα είναι άρτια ετοιμασμένες. Σήμερα πια, μπορώ να πω, μετά τη γενική δοκιμή που κάναμε, την "πρόβα generale", ότι όλα είναι έτοιμα και από τεχνολογική και από διοικητική άποψη".

  Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος προσθεσε ότι κατά τη γενική πρόβα για τις εκλογές που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών δοκιμάσθηκαν όλα τα δίκτυα - τηλεφωνικά, τηλέτυπο, ηλεκτρονικά κλπ -, και όλοι οι υπάλληλοι ήταν στις θέσεις τους σαν να βρισκόμασταν ήδη την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

  Ο κ. Μανιτάκης, μετά τη γενική πρόβα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη, οι οποίοι και τον διαβεβαίωσαν ότι η προετοιμασία για τις εκλογές διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

  «Θέλω να υπενθυμίσω ότι την κύρια ευθύνη και το βάρος για τη διενέργεια των εκλογών τα επωμίζονται οι δήμοι κατά πρώτο λόγο και οι περιφέρειες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

  «Οι δήμοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι φροντίζουν τα εκλογικά καταστήματα, την παράδοση των σάκων, την παραλαβή των αποτελεσμάτων και την αποστολή τους μετά στις περιφέρειες, οι οποίες συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα και τα μεταφέρουν στο υπουργείο Εσωτερικών. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

  Ο κ. Ι. Σγουρός δήλωσε, από την πλευρά του, ότι «η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους συνεργάστηκαν απόλυτα για να μπορέσουμε την Κυριακή το βράδυ να δώσουμε τα αποτελέσματα έγκαιρα, να τα δώσουμε σωστά και να λειτουργήσει όλη αυτή η προετοιμασία με άριστο τρόπο. Αυτή τη στιγμή λέμε υπεύθυνα ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

  Αρα λοιπόν την Κυριακή το πρωί που θα ξεκινήσει η ψηφοφορία, μέχρι τις 7 το απόγευμα που θα λήξει, θα είμαστε σε θέση για πρώτη φόρα να δώσουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο σύντομα από όσο δίνονταν τις άλλες φορές, λόγω της καινούριας εφαρμογής μέσω φαξ».

  Ο κ. Σγουρός είπε ότι στις 21.30 το βράδυ θα υπάρχει ένα πολύ έγκυρο και γρήγορο αποτέλεσα με βάση τις μεταδόσεις των αποτελεσμάτων που θα γίνονται μέσω των δήμων στην περιφέρεια και από την περιφέρεια στο υπουργείο εσωτερικών. Από την άλλη εξοικονομήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

  «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι δήμαρχοι ανεξαιρέτως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης.

  Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο κ. Μανιτάκης δήλωσε:

  «Το υπουργείο και ο υπουργός ουδέποτε έλαβαν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου, οποιασδήποτε δήλωσης οργάνου που να σχετίζεται με απεργία ή άλλης φύσεως κινητοποίηση. Ολα αυτά που διαβάζω διαδίδονται στον Τύπο αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν ξέρω αν πρέπει να υπενθυμίσω με αυτήν την αφορμή - γιατί έχει ήδη λεχθεί - αναγνωρίζω από την αρχή τη συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων στη διενέργεια των εκλογών.

  Αναγνωρίσαμε δημόσια από την πρώτη στιγμή ότι η ατομική αποζημίωση που λαμβάνουν ήταν πάρα πολύ μικρή και φροντίσαμε κατ' εξαίρεση και στο πλαίσιο φυσικά του στενού προϋπολογισμού που είχαμε να δώσουμε αύξηση 30% στους δημοτικούς υπαλλήλους. Ξέρω ότι αυτό το ποσοστό είναι πάλι σχετικά μικρό σε σχέση με την εργασία τους αλλά είναι πάρα πολλοί.

  Αρα το συνολικό κόστος για 30.000 υπαλλήλους ξέρετε πως είναι πολύ μεγάλο. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως φυσικά και τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους υπαλλήλους των Περιφερειών, αλλά ειδικά τους υπαλλήλους των δήμων, γιατί ξέρω ότι αυτοί φέρουν σημαντικό βάρος για τη διενέργεια των εκλογών και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι θα επιτελέσουν το καθήκον τους όπως το επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια».  Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους


  Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε οδηγίες ενόψει των εκλογών της Κυριακής.


  Πώς, που και πότε ψηφίζουμε:
  • Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα ψηφίζουμε για τις Βουλευτικές Εκλογές
  • Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν
  • Ψηφίζουμε επίσης, όσοι έχουμε γεννηθεί το 1994, ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας
  • Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική
  • Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας
  • Όσοι είμαστε Ετεροδημότες και έχουμε γραφτεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών έως 29/02/2012 , ψηφίζουμε ΜΟΝΟ στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών
  • Όσοι, εκ παραδρομής, ΔΕΝ συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των εκλογών από το Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης Ιουνίου 2012»
  • Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με λίστα. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψηφίων βουλευτών
  • Την ημέρα των εκλογών, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη, η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει δωρεάν μεταφορικό μέσο για τα άτομα με αναπηρία. Μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 69 14 145

  Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:
  • Το Δήμο όπου κατοικούμε
  • Την ιστοσελίδα www.patt.gov.gr
  • Την ιστοσελίδα www.ypes.gr
  • Την τηλεφωνική γραμμή της Περιφέρειας Αττικής 801 11 92 002 (με αστική χρέωση), από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.


  Item Reviewed: ΕΚΛΟΓΕΣ: Ολα έτοιμα για τις κάλπες - Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους Rating: 5 Reviewed By: forkeratea