• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 29, 2012

  Αναξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά της Λαυρεωτικής...


  Ως γνωστόν, την 16 και 17 μαίνονταν η πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας Αττικής, η οποία κατά την εκτίμηση της Πυροσβεστικής κατεύκασε 20.000 στρέμματα περίπου αγροτοδασικής έκτασης. 


  Ως φαίνεται, αγνοεί η Ηγεσία του Π.Σ ότι ''κατασκοπεύεται'' από δορυφόρους ή μάλλον το γνωρίζει αλλά σκόπιμα αλλοιώνει τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών και συγκεκριμένα  να εμφανισθεί η καλή επιχειρησιακή εικόνα του Π.Σ για επικοινωνιακούς λόγους. 


  Ειδικότερα το European Forest Fire Information System (EFFIS) το επίσημο όργανο της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για υποστήριξη και πληροφορίες των χωρών της Ε.Ε για τις δασικές πυρκαγιές, όπως φαίνεται παρακάτω από το site του, υπολόγισε δορυφορικά την καμένη έκταση σε 33.100 στρέμματα, εκ των οποίων τα 7,24% ήταν δάσος πεύκης, τα 38,66% βλάστηση αείφυλλων πλατύφυλλων θάμνων και τα 32,035 αγροτικές εκτάσεις. 


  Εξάλλου για την πυρκαγιά της Κύθνου την ίδια με την ανωτέρω πυρκαγιά ημερομηνία εκδήλωσης δηλαδή την 16/6/2012, υπολόγισε σε 10.230 στρέμματα την καμένη έκταση.


  Η φωτιά στην Κερατέα

  Σχετικά άρθρα

  Σύμφωνα με το EFFIS (European Forest Fire Information System) η φωτιά στην Κερατέα στις 16 και 17 Ιουνίου έκαψε συνολική έκταση 33.100 στρεμμάτων. Από αυτά το 7,42% είναι δάσος πεύκης, το 38,66% βλάστηση αειφύλλων πλατυφύλλων θάμνων και το 32,03% αγροτικές εκτάσεις. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται η έκταση που έκαψε η πυρκαγιά. Μπορείτε να κατεβάσετε και το αρχείο kml με τα όρια της πυρκαγιάς.  Item Reviewed: Αναξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά της Λαυρεωτικής... Rating: 5 Reviewed By: Unknown