• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 22, 2012

  Επιστολή της επιτροπής προσφύγων στο Δημ. Συμβ. Λαυρεωτικής


  Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 
  ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


  Εμείς οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, κυνηγημένοι από την πατρίδα μας από τις ξένες δυνάμεις κατοχής, σκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, εδώ και τριάντα χρόνια περίπου αρχίσαμε την προσφυγή μας και στην Ελλάδα, στην χώρα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. 

  Η χώρα σας και ο λαός σας μας αγκάλιασε, γίναμε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τα παιδιά μας πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία. Η Ελλάδα σεβόμενη τις διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες, τις οποίες προσυπέγραψε, αλλά και για λόγους ηθικών αρχών, μας εγκατέστησε στον Προσφυγικό Καταυλισμό Λαυρίου, όπου συνεχίζει να μας φιλοξενεί. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια ανεξήγητη αλλαγή συμπεριφοράς από την πλευρά της Πολιτείας προς εμάς. Ασκεί κάθε μορφή πίεσης να μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε τον Καταυλισμό, χωρίς να μας λέει πού να πάμε.

  Πριν από περίπου έναν μήνα, ταυτόχρονα με την απεργία του υπαλληλικού προσωπικού του Καταυλισμού, λόγω της μη πληρωμής των αποδοχών τους, σταμάτησε και η τροφοδοσία σε είδη σίτισης και καθαριότητας, η οποία, δυστυχώς, συνεχίζεται. Στον Προσφυγικό Καταυλισμό Λαυρίου ζούνε περίπου 300 άτομα, εκ των οποίων περίπου 60 γυναίκες και 90 παιδιά. Πέρα από το ζήτημα του υποσιτισμού, υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης ενδημικών ασθενειών, κυρίως στα παιδιά και η ζωή τους μπαίνει σε κίνδυνο.

  Απευθυνθήκαμε στον ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ και κύρια στον κ. Δήμαρχο, να συνδράμει με είδη διατροφής και καθαριότητας, να ανακουφιστούν, έστω και για λίγο, οι μανάδες και τα παιδιά. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και σημαντική και παρόλη την οικονομική κρίση, η βοήθεια συνεχίζεται. Το ελληνικό κράτος συνεχίζει να αδιαφορεί, καταπατώντας τις διεθνείς συμβάσεις που προσυπέγραψε.

  Η ευγνωμοσύνη και οι ευχαριστίες μας προς όλους εσάς, δεν είναι αρκετές να εκφράσουν τα αισθήματά μας.

  Με σεβασμό
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ


  Item Reviewed: Επιστολή της επιτροπής προσφύγων στο Δημ. Συμβ. Λαυρεωτικής Rating: 5 Reviewed By: forkeratea