• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 14, 2012

  Λήξη συναγερμού για το φορτηγό πλοίο City of Mombay, πλέει προς Λαύριο

  14/06/2012 | 17:58
  Τελευταία Ενημέρωση: 17:58 14/06/2012

  Αυτοδύναμο πλέει το φορτηγό πλοίο «City of Mombay», με σημαία Σιγκαπούρης, προς τον όρμο Λαύριο, όπου θα ελεγχθεί. Νωρίτερα ήταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, (2,2 ναυτικά μίλια) ανατολικά της Κέας.

  To πλοίο μεταφέρει αυτοκίνητα. Τα 21 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.  http://www.skai.gr/news/greece/article/205606/lixi-sunagermou-gia-to-fortigo-ploio-city-of-mombay/
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ


  Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Απαγόρευση απόπλου Ro-Ro «CITY OF MUMBAI» στο Λαύριο – Διακομιδές ασθενών


  Μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ότι το Ro-Ro «CITY OF MUMBAI» σημαίας Σιγκαπούρης δήλωσε ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 2,2 ν.μ. ανατολικά της νήσου Κέας.
  Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα το σχέδιο έκτακτης ανάγκης Ρυμουλκού επιφυλακής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου.
  Στη συνέχεια ο Πλοίαρχος του «CITY OF MUMBAI» δήλωσε αποκατάσταση της βλάβης και απογευματινές ώρες κατευθύνθηκε με ίδια μέσα συνοδευόμενο από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε ασφαλές αγκυροβόλιο του όρμου Θορικού Λαυρίου.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.   

  ====================

  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
  ·       67χρονου από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
  ·       74χρονης και 8χρονου από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Μυκόνου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν.53.  Item Reviewed: Λήξη συναγερμού για το φορτηγό πλοίο City of Mombay, πλέει προς Λαύριο Rating: 5 Reviewed By: forkeratea