• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 10, 2012

  Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επαναλειτουργίας της εγκατάστασης της πρώην ΧΥΜΑ Α.Ε
  Σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).

  Τέταρτο κατά σειρά θέμα στην ημερήσια διάταξη η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΜΟΝΟΤΕΖ Α.Β.Ε.Ε.» για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης πρώην ΧΥΜΑ Α.Ε., στη θέση Συρί στο Θορικό Λαυρίου.  10/7/2012, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
  2012-07-09

  Συγκαλείται σε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 και ώρα 15:00, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).

  Ημερήσια διάταξη
  1. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση – Βελτίωση για την Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δήμου Σαλαμίνας Ν. Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), με χρηματοδότηση από πόρους του Τ.Ε.Ο. Α.Ε.
   (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)
  2. Έγκριση των όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο: «Αποπληρωμή Μελετών Βρεφονηπιακός Σταθμός στο ΟΤ 235Α στην Περιοχή Δροσούπολης του Δήμου Φυλής & Βρεφονηπιακός Σταθμός στο ΟΤ 1392Α στην περιοχή Αγίου Νικολάου του Δήμου Φυλής», συνολικού προϋπολογισμού 388.100,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.
   (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)
  3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Φ/Β Πάρκου στη θέση «ΜΕΓΑΛΟΒΟΥΝΙ» στο Δήμο Τροιζηνίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.
   (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)
  4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΜΟΝΟΤΕΖ Α.Β.Ε.Ε.» για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης πρώην ΧΥΜΑ Α.Ε., στη θέση Συρί στο Θορικό Λαυρίου.
   (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)
  5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας θαλάσσιων ψαριών νέων μεσογειακών ειδών θαλάσσιας, της εταιρείας «Mediterranean Fish Farming L.T.D.», έκτασης 10 στρεμμάτων και ετήσιας δυναμικότητας 120 τόνων στη θέση Λιγέα του Δήμου Αίγινας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.
   (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)
  6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου Κατασκευή και Λειτουργία Εγκαταστάσεων Ειδικής Τουριστικής Υποδομής στην Ελεύθερη Παραλία Βάρκιζας Νομού Αττικής.
   (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)
  7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα προσωρινής αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, ΟΤΚΖ, ΑΗΗΕ και συσσωρευτών, ανακύκλωσης μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων, χύτευσης σιδήρου και επεξεργασίας αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών (ΑΕΚΚ) της εταιρείας ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛ8ΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛ8Ν ΚΑΙ ΑΔΡΑΝ8Ν ΥΛΙΚ8Ν Α.Β.Ε.Ε. (ΚΑΜΑΥ Α.Β.Ε.Ε.) στον οικισμό «Τζαβερδέλλα» του Δήμου Άνω Λιοσίων.
   (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)
  8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον υφιστάμενο σταθμό βάσης της COSMOTE με κωδικό θέσης 1400579 ΠΕΝΤΕΛΗ/Χ2, επί εδάφους στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονα, Δήμου Κηφισιάς.
   (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προμπονάς)
  9. Έγκριση σκοπιμότητας υποβολής προτάσεως του έργου «ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Τ8Ν ΠΕΡΙΟΧ8Ν ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1998/ΑΓ8ΓΟΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙ8Ν ΚΑΤΑΝΤΗ Τ8Ν ΑΝΑΒΑΘΜ8Ν ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΦΕΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ Σ2 ΚΑΙ Σ3», προϋπολογισμού 11.500.000,00 € (με Φ.Π.Α.) στο Π.Ε.Π Αττικής και εκτέλεσής του από την Περιφέρεια Αττικής.
   (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης)
  10. Έγκριση σκοπιμότητας υποβολής προτάσεως των έργων «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ I», «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ II», «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙ8Ν ΥΔΑΤ8Ν ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ III» στο Π.Ε.Π. Αττικής και εκτέλεσής τους από την Περιφέρεια Αττικής.
   (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης)
  11. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για το έργο με τίτλο «ΠΡΟΤΥΠΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ», συνολικού προϋπολογισμού 13.494.280,12 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) εκ των οποίων η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ανέρχεται σε 4.494.280 ευρώ.
   (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)  Item Reviewed: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επαναλειτουργίας της εγκατάστασης της πρώην ΧΥΜΑ Α.Ε Rating: 5 Reviewed By: forkeratea