• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 13, 2012

  Δημοτική Καινοτομία: Δελτίο Τύπου σχετικά με την χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή της ΖούγκλαTV  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σε Βατερλώ για την ιδιότυπη συγκυβέρνηση Λεβαντή – Παπασταυρόπουλου εξελίχθηκε η χθεσινή εκπομπή Ζούγκλα.

   Ο πρώην Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς όχι απλώς απέκρουσε τις ανυπόστατες και εν πολλοίς χυδαίες καταγγελίες, στις οποίες κάποιοι επένδυαν την πολιτική του εξόντωση, αλλά τεκμηριωμένα, ξεκάθαρα και διάφανα με την παράθεση τεκμηριωμένων στοιχείων  τοποθετήθηκε, ανέλυσε και ξεκαθάρισε όλο το ζήτημα που προέκυψε με το κατασκεύασμα των υποτιθέμενων 35.000.000 ευρώ που δήθεν αγνούνται, καθώς και την <παρεμπόδιση> της επένδυσης της κ. Καπερώνη.

  Αντιθέτως αναδείχθηκε ότι κατά την παράδοση-παραλαβή του Δήμου Λαυρεωτικής, σε ό,τι αφορά τον πρώην Δήμο Κερατέας οι αντίστοιχες υποχρεώσεις ήταν 10.090.960,40 ευρώ, οκτώ φορές μεγαλύτερες από εκείνες του Λαυρίου, από τα οποία τα 5.084.571,07 ευρώ ο κ. Λεβαντής ομολογεί στην τελευταία παραταξιακή του φυλλάδα ότι τα δημιούργησε ο ίδιος!!!
  Αξίζει να τονίσουμε ότι λόγω των άσκοπων δανείων που πήρε ο πρώην Δήμος Κερατέας, τα οποία λήγουν από το 2019 έως το 2022, πληρώνουμε κάθε χρόνο, για παράδειγμα το 2011, 633.785,47 ευρώ τοκοχρεολύσια…….
  Υποκρύπτει δε δολίως ο κ. Λεβαντής ότι εξαιτίας της  εγκληματικής διαχείρισής του το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ έχει φθάσει σε μόλις 1,5 χρόνο θητείας του τα 7.000.000 ευρώ!!!
  Απέναντι δε, στις ατάκτως ειρημένες σκέψεις και φράσεις του κ. Λεβαντή για το νέο Δήμο, που αποδεικνύουν την πολιτική του ανεπάρκεια να συλλάβει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ανάπτυξης και προοπτικής για τη Λαυρεωτική, ο Δημήτρης Λουκάς μέσα στο σύντομο τηλεοπτικό χρόνο απέδειξε για άλλη μία φορά την πίστη του στις δυνατότητες της συνένωσης της Κερατέας του Λαυρίου και του Αγίου Κωνσταντίνου και κυρίως διατύπωσε ολοκληρωμένα και με σαφήνεια το όραμά του για την αναπτυξιακή ταυτότητα του Δήμου Λαυρεωτικής.

  Μια ταυτότητα που βασίζεται στην ισότιμη ανάπτυξη όλων των διοικητικών μονάδων, που ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή και κυρίως που σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία απαντά στις πλέον ζωτικές ανάγκες : Δήμος Λαυρεωτικής συνώνυμο της τουριστικής, πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και τεχνικής ανάπτυξης.
                   Η πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΛ κ. Χαρίκλεια Πρίφτη, κατά τη τηλεφωνική της παρέμβαση στην χθεσινή εκπομπή μίλησε για δήθεν χρέη που παρέλαβε σ΄αυτή, ξέχασε σκοπίμως να αναφέρει και τα αντίστοιχα έσοδα της χρήσης του 2011.
                      Ας μας απαντήσει λοιπόν γιατί με τόση ευκολία επεστράφησαν επιταγές που είχαν δοθεί ως εγγύηση στην επιχείρηση που ήταν πρόεδρος, ύψους 116.000 € και κατά διαβολική σύμπτωση ο επιχειρηματίας που ευνοήθηκε τυχαίνει να είναι εξ αγχιστείας συγγενής ειδικού συμβούλου του Δημάρχου;

  Επειδή ο διαθέσιμος τηλεοπτικός χρόνος ήταν εξαιρετικά μικρός ώστε να απαντηθούν εφόλης της ύλης οι καταγγελίες της πλευράς Λεβαντή, η παράταξή μας ΄΄ Δημοτική Καινοτομία ΄΄ εξέδωσε ανακοίνωση  που απαντά σε όλα και για όλα, και είναι ανηρτημένη στο www.lavriaki.gr, www.forkeratea.com/ καθώς και σε άλλους ιστότοπους των ΜΜΕ.

  Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μια ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη εξήγηση προς τους συμπολίτες μας και μόνον προς αυτούς, καθώς μόνον σε αυτούς  λογοδοτούμε και μόνο από αυτούς ελεγχόμαστε.

  Γιατί η κοινωνική λογοδοσία και ο έλεγχος αφενός είναι πυλώνας της δημοκρατικής σχέσης διοίκησης και πολιτών, αφετέρου έχει  κανόνες και  όρους.
  Αυτοί οι κανόνες δεν υπακούουν στον κιτρινισμό, στα αθέμιτα και κάτω από τη μέση χτυπήματα, δεν υπακούουν στο δόγμα ΄΄ το κεφάλι σου, η ζωή μου΄΄.

  Προσπαθήσαμε επί 18 μήνες να ασκήσουμε μια παραγωγική και δημιουργική αντιπολίτευση γιατί έχουμε την αντίληψη ότι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και μικροπαραταξιακές επιδιώξεις δεν μπορούν να τίθενται πάνω από το συμφέρον του νέου Δήμου και των δημοτών μας. Τα γεγονότα όμως των τελευταίων ημερών ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής μας ανοχής.
  Δε θα παρακολουθήσουμε τον πολιτικό ξεπεσμό της διοίκησης και της παραδιοίκησης του Δήμου Λαυρεωτικής, θα εξακολουθήσουμε να ασκούμε αντιπολίτευση χρήσιμη για τον τόπο, αλλά θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την πολιτική τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξής μας, θα υπερασπιστούμε την αλήθεια και το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην αλήθεια.
  Την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές εναντίον όλων εκείνων, που κατασκεύασαν και εξέθεσαν τις ανυπόστατες και χυδαιότατες καταγγελίες, στην εκπομπή της ζούγκλας 5-7-2012, που αποσκοπούσαν στην πολιτική σπίλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Καινοτομίας και π. Δημάρχου Δημήτρη Λουκά και συνιστούν συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή δια του τύπου.

   Ρίχτηκε λάσπη μεγατόνων στον ανεμιστήρα και υπάρχει ανάγκη το τοπίο να ξεκαθαρίσει και θα ξεκαθαρίσει.

  Όσο για τους δύο ιδιότυπους συμμάχους, τον κ. Λεβαντή και τον κ. Παπασταυρόπουλο, που αμέσως μετά την εκπομπή – Βατερλώ, εθεάθησαν σε τραπέζι της παρηγοριάς στο Μαρκόπουλο, θα πούμε μόνον τούτο :
  Ας μην ποντάρουν σε ΄΄ Ιφιγένειες ΄΄ για να περισώσουν το δικό τους πολιτικό κεφάλαιο… Όποιος επενδύει στη λογική αυτή καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο…

  Στην παράταξη ΄΄ Δημοτική Καινοτομία΄΄ πνέει ούριος άνεμος, ανοίγουμε τα πανιά μας και ξεκινάμε με όρεξη, διάθεση, δημιουργικό πείσμα και κινηματική δυναμική, το ταξίδι που έχει έναν και μοναδικό προορισμό : την επόμενη ημέρα για το Δήμο μας και τους συνδημότες μας.
                                                                       
                                                                               Λαύριο 13-07-2012
                                                                                     
                                                                              Από το Γραφείο Τύπου

                                                                           Της Δημοτικής Καινοτομίας

  ΥΓ.Παραθέτουμε το link της εκπομπής προκειμένου οι δημότες μας να δουν, αλλά και να ξαναδούν αυτό που τελικά κανείς δεν μπορεί να παραμορφώσει, την αλήθεια: 

  zougla.gr (εκπομπή Κίτρινος Τύπος).
   


   εστάλη από Δ. Λουκά


  Σχετικά


  Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα της χθεσινοβραδυνής εκπομπής από το 20ο λεπτό στο βίντεο που ακολουθεί


  Item Reviewed: Δημοτική Καινοτομία: Δελτίο Τύπου σχετικά με την χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή της ΖούγκλαTV Rating: 5 Reviewed By: forkeratea