• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αυγούστου 10, 2012

  2η Επιστολή - Απάντηση του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού στον Στ. Παπασταυρόπουλο


  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ» ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ  ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κου ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
   
  coop ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ
  «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ
  ΛΑΥΡΙΟΥ Π.Ε.»
  Στράβωνος & Μαρμαρά Λαύριο
  Τηλ.22920 60221-2 FAX 60223
   e-mail :cooplavr@otenet.gr
   
  Σε μια χρονική περίοδο άκρως κρίσιμη ,όπου η Διοίκηση και το προσωπικό αγωνιούν για την πορεία  και το μέλλον του «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ», δυστυχώς  ο κος Παπασταυρόπουλος εξακολουθεί να επιδεικνύει το συνεχιζόμενο  υποκριτικό ενδιαφέρον του.
  Δεν επιθυμούμε να υπάρχει οποιοδήποτε γκρίζο σημείο στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε, και συνεχίζεται από την διοίκηση και τους  εργαζόμενους ,και  για τούτο θα απαντήσουμε άλλη μια φορά σε ερωτήσεις οι οποίες από το περιεχόμενο τους μάλλον ατυχώς έγιναν.
  Επι των ερωτημάτων:
  1.     Παραπέμπουμε μόνο στην ετυμολογία του όρου «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ» πιστεύοντας ότι δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι περισσότερο για να απαντήσουμε στο ότι ο Δήμος είναι ένα από τα μέλη του, κατέχοντας μια μερίδα και μία ψήφο όπως οποιοδήποτε άλλο μέλος του Συνεταιρισμού.
  Δεν υπάρχουν ποσοστά στο κεφάλαιο των Συνεταιρισμών παρά μόνο η εκπροσώπηση ενός εκάστου μοναδικά.
  Στο υπερβάλλον εγχείρημα της διάσωσης του Συνεταιρισμού ο Δήμος έχει τοποθετήσει μέλος στην προσωρινή διοίκηση (την ορισμένη από το Πρωτοδικείο) τον κον Κατσουνάκη Κυριάκο.

  2.     Το σχέδιο επιβίωσης εξυγίανσης και διάσωσης (όπως αυτό έχει κατατεθεί στα αρμόδια δικαστήρια) δεν είναι ένας διαγωνισμός πλειοδοσίας ,είναι ένας καθημερινός διαρκής αγώνας ο οποίος περνά από διάφορα στάδια και υπόκειται χωρίς εξαιρέσεις στον πόλεμο του ανελέητου ανταγωνισμού του κλάδου του λιανεμπορίου.
  Ψάξαμε όλη την αγορά, χτυπήσαμε πόρτες διαπραγματευτήκαμε  σκληρά με  επιχειρηματίες του χώρου, και βρήκαμε για την ώρα, την καλλίτερη δυνατή λύση προκειμένου να μην καταρρεύσει ο Συνεταιρισμός.

  3.     Όποιος  ζεί σε αυτή τη χώρα όποιος παρακολουθεί ελάχιστα τις εξελίξεις ,όποιος έχει υποστεί είτε ο ίδιος είτε το περιβάλλον του τις περικοπές ή την απώλεια του εισοδήματος του  μπορεί εύκολα να καταλάβει την τεράστια οικονομική κρίση της τελευταίας τριετίας. Συνέπεια αυτής ήταν το κλείσιμο επιχειρήσεων – καταστημάτων αλλά ακόμη και η απομάκρυνση  πολυεθνικών κολοσσών από την χώρα μας. Πώς λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον ο Συνεταιρισμός (με σχεδόν μηδενικά κεφάλαια και ελάχιστο δανεισμό) δεν θα υφίστατο ζημιές, δεν θα υπήρχε αδυναμία πληρωμών, δεν θα οδηγείτο σε χρεοκοπία? Η ζημία την οποία υπέστη ήταν η δυνατόν μικρότερη ,και ταυτόχρονα η συμπεριφορά απέναντι σε πιστωτές και προσωπικό ήταν αντίστροφα,  έντιμη και ακαριαία, και για τούτο τον λόγο αυτό εκτιμήθηκε ανάλογα και δόθηκε με το 60 (+) % των πιστωτών η ευκαιρία στην επιχείρηση να διεκδικήσει την εξυγίανση της.

  4.     Επανειλημμένα έχει ενημερωθεί ο Δήμος Λαυρεωτικής,καθώς και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για την πορεία του Συνεταιρισμού (τελευταίο έπίσημο έγγραφο 2/5/2012 –αρ.πρωτ2.659). Πραγματοποιήθηκε δε ,και σύσκεψη στον Δήμο παρουσία φορέων την οποία  είχε προκαλέσει ο τότε αντιδήμαρχος κος Βλαχογιάννης . Υπήρξε ενημέρωση από την απελθούσα διοίκηση ,και πάρθηκε απόφαση να ορισθεί προσωρινή διοίκηση και να συμμετέχει εκπρόσωπος του Δήμου.

  Επίσης , από εμένα προσωπικά ο κος Παπασταυρόπουλος έχει λάβει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτει στα Δημοτικά Συμβούλια. Αν και  ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ μέλος στον Συνεταιρισμό, μπορεί όποτε  επιθυμεί να ζητεί συνάντηση με την διοίκηση του Συνεταιρισμού να ενημερώνεται και να έχει σαφή άποψη και γνώση.

  Την ώρα που όλοι εμείς ευελπιστούμε  στην ορθή απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση - σωτηρία του Συνεταιρισμού και των θέσεων εργασίας , θα θέλαμε έστω κατά το  ελάχιστον ο κος Παπασταυρόπουλος  να επιθυμεί το ίδιο .
  Εάν σε αυτό είναι αντίθετος ,ας το δηλώσει ευθέως ,αλλά τουλάχιστον ας μας αφήσει να επιμείνουμε στον σκοπό μας , ο οποίος  σίγουρα ξεπερνά τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

  Του εύχομαι καλό καλοκαίρι, και εάν θέλει να ασχοληθεί με τον Συνεταιρισμό ουσιαστικά και αποδοτικά , τον προσκαλώ να γίνει μέλος και να παρευρεθεί στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει τον Σεπτέμβρη καθώς επίσης να θέσει υποψηφιότητα για το επόμενο Δ.Σ., ώστε να δεί από κοντά τα προβλήματα και  την όλη προσπάθεια .

  Ο πρόεδρος Δ.Σ
  Κωστάλας Αντώνιος
  Item Reviewed: 2η Επιστολή - Απάντηση του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού στον Στ. Παπασταυρόπουλο Rating: 5 Reviewed By: administrator