• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αυγούστου 11, 2012

  Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία των νέων

  Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της στατιστικής για την ανεργία των νέων ξεπερνώντας την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat Το ποσοστό του 52,8% για την Ελλάδα και 52,7% για την Ισπανία δείχνει πόσο δυσκολότερο έχει γίνει για τους νέους 15 - 24 ετών να βρουν αυτή την εποχή δουλειά στις δύο χώρες. Σε σύγκριση με το 2008, πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, το ποσοστό ανεργία στους νέους έχει διπλασιαστεί σε Ελλάδα και Ισπανία.

  Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Μάιο, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, 9 Αυγούστου, η νεανική ανεργία (15-24 ετών) διαμορφώθηκε στο 54,9%, από 52,8% που δίνει η Eurostat για τον Απρίλιο.

  Σύμφωνα με το διεθνή ορισμό, άνεργος θεωρείται ένας νέος από 15 μέχρι 24 ετών όταν στο διάστημα του τελευταίου μηνός αναζήτησε αλλά δεν βρήκε εργασία. Απασχολούμενος, θεωρείται ο νέος, ο οποίος εργάστηκε το λιγότερο 1 ώρα επί πληρωμή την εβδομάδα.

  Οι λιγότεροι άνεργοι νέοι σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία

  Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην Γερμανία, η οποία έχει σήμερα τους λιγότερους άνεργους νέους στην ΕΕ. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νεολαίας την ερχόμενη Κυριακή 12 Αυγούστου, η ανεργία στους νέους τον Ιούνιο άγγιξε το 7,9%, ενώ κάπως υψηλότερη διαμορφώνεται η ανεργία στην Αυστρία με 8,8% και την Ολλανδία με 9,3%.

  Ας σημειωθεί ότι μέσα στα 4 τελευταία χρόνια η ανεργία μεταξύ των νέων στην ΕΕ έχει αυξηθεί σημαντικά. Το 2008 βρίσκονταν στο 15,2%, ενώ σήμερα φθάνει το 22,6% και μάλιστα με ανοδική τάση.

  πηγή: Deutsche Welle
  planet-greece

   http://www.newsnow.gr


  Item Reviewed: Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία των νέων Rating: 5 Reviewed By: administrator