• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σεπτεμβρίου 19, 2012

  Με τέσσερις διαγωνισμούς τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Κερατέα και Γραμματικό

  Τέσσερις θα είναι τελικά οι διαγωνισμοί για τα έργα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Ν. Ματζούφα.

  Όπως είπε την Τετάρτη, στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης της Διϋπουργικής Επιτροπής για την εφαρμογή του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, τα έργα για την Αττική αναμένεται να προωθηθούν έως το τέλος του έτους.

  Στη διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης.

  Η Διϋπουργική φαίνεται ότι προκρίνει τελικά την πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ο οποίος εξαρχής ζητούσε χωριστούς διαγωνισμούς για να προχωρήσουν τα έργα (δύο στη Φυλή και από ένα σε Κερατέα και Γραμματικό), σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρότεινε έναν ενιαίο διαγωνισμό.

  Κατά τη Διϋπουργική, για τον εθνικό περιφερειακό σχεδιασμό για τα σκουπίδια αποφασίστηκε ακόμη να καταρτιστεί, το αργότερο εντός εξαμήνου, πρόγραμμα πρόληψης παραγωγής αποβλήτων και να λειτουργήσει ένας μηχανισμος μόνιμης παρακολούθησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

  Παράλληλα, θα προωθηθεί και η αναθεώρηση του εθνικού σχεδιασμού, καθώς κρίνεται πλέον παλαιός και ανεπαρκής.

   http://www.tanea.gr


  Item Reviewed: Με τέσσερις διαγωνισμούς τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Κερατέα και Γραμματικό Rating: 5 Reviewed By: administrator