• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οκτωβρίου 30, 2012

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

  Στην Κερατέα των 15.000 κατοίκων, την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου 2012, σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη εκδήλωση για τις Γερμανικές επανορθώσεις.

  Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και βασικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (Ε.Δ.Ι.Α), αντιστασιακός Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο καθηγητής της Παντείου Μιχάλης Λυμπεράτος.


  Στη συνέχεια έγιναν σύντομες ομιλίες από κατοίκους της περιοχής Μεσογείων-Λαυρεωτικής  για τους εκτελεσθέντες  κατοίκους από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της Κατοχής.  Συγκεκριμένα έγιναν αναφορές στο κάψιμο του Κορωπίου και την εκτέλεση 47 αμάχων πολιτών (9-10-1944), στην εκτέλεση 17 βοσκών από τα Λεγραινά στην Πάρνηθα (20-6-1944), στην εκτέλεση 3 κατοίκων του Μαρκοπούλου και 8 κατοίκων του Λαυρίου στο Κούρνοβο (5-6-1943), στην εκτέλεση των αδελφών Γκίνη από τον Κουβαρά (28-3-1942), εκτελέσεις κατοίκων Καλυβίων, Κερατέας κ.λ.π .

  Μετά τις ομιλίες και την συζήτηση το πολυπληθές ακροατήριο κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:  ΨΗΦΙΣΜΑ

  Το εξωτερικό χρέος μας που έγινε κυρίως για να επανορθώσουμε μέρος των καταστροφών της Κατοχής διογκώνεται και αναπαράγεται με αδιέξοδες μεθοδεύσεις.

  Όλες οι συμφωνίες και τα μνημόνια υπό το κράτος φοβερών εκβιασμών που ασκούνται συνέχεια, είναι εξυπαρχής άκυρα, σύμφωνα με τις αιώνιες αρχές του δικαίου. Οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν και οι γερμανόφοβοι  για να σχηματίσουμε ενιαίο μέτωπο αντίστασης.

  Στον υπό ψήφιση φετινό προϋπολογισμό που παρατίθενται τα ποσά εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους, πρέπει να παρατίθενται ταυτόχρονα αντίστοιχο ποσό που θα πληρώσει η Κεντρική Γερμανική Τράπεζα, για να αρχίσει επιτέλους ουσιαστικά, η εξόφληση των γερμανικών επανορθώσεων.

  Εκ μέρους των κατοίκων Κερατέας  Το Δ.Σ του Συνδέσμου Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας 
   « ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» 
   Λ.Αθηνών-Σουνίου , 19001 Κερατέα Αττικής τηλ. 2299069850


  Item Reviewed: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea