• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οκτωβρίου 24, 2012

  Επιφυλάξεις διατύπωσε ο Π. Φιλίππου για το σχέδιο αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο - Σούνιο

  Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 23 Οκτωβρίου μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και οκτώ δημάρχων της παραλιακής ζώνης από Φάληρο μέχρι Σούνιο και συγκεκριμένα των δημάρχων Μοσχάτου – Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας και Σαρωνικού.

  Ο υφυπουργός ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι η κυβέρνηση πρόκειται να δημιουργήσει την Εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», η οποία θα επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

  Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια ισορροπημένης περιαστικής ανάπλασης με στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες».

  Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου διατύπωσε πολλές επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς την ανάπτυξη του Σαρωνικού, καθώς υπάρχει ένα ιδιαίτερα αρνητικό προηγούμενο στην περιοχή, όπου οι τεράστιες αυθαιρεσίες και υπερβάσεις που έχουν γίνει στην παραλία (π.χ. τσιμεντένια πισίνα μέσα στη θάλασσα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort Lagonissi), εκ των υστέρων νομιμοποιήθηκαν, καθώς και για την Εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο», η οποία εύχεται να μην εξελιχθεί σε όργανο αποκλειστικά και μόνο των ιδιωτικών συμφερόντων.

  Ειδικότερα, ο κ. Φιλίππου έθεσε το θέμα του δημόσιου χαρακτήρα των ακτών και της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτές, πράγμα που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για όλες τις κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού και ζήτησε οι παραλίες να παραχωρηθούν στους δήμους που ούτως ή άλλως τις διαχειρίζονται, γιατί αυτό θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά θετικό βήμα στην εξέλιξη των όποιων επενδύσεων στις υπόλοιπες δημόσιες εκτάσεις.

  Τέλος, ο δήμαρχος Σαρωνικού επεσήμανε στον κ. Μηταράκη ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσει τη λαϊκή συναίνεση, αλλά επιλέξει να έχει το λαό απέναντί της, καμία αναπτυξιακή και επενδυτική πολιτική που έχει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση των εκτάσεων του δημόσιου, δεν πρόκειται να ευοδωθεί.

  Διαβάστε σχετικά


  Από την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε τις επαφές για το σχέδιο αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο - Σούνιο, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σήμερα, ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με τους Δημάρχους: Μοσχάτου - Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου,  Item Reviewed: Επιφυλάξεις διατύπωσε ο Π. Φιλίππου για το σχέδιο αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο - Σούνιο Rating: 5 Reviewed By: forkeratea