• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Νοεμβρίου 27, 2012

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ                                              
                                                     ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων – Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17), ο Δήμος Σαρωνικού και η Συντονιστική Επιτροπή για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, υλοποιώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους όλων των δημοτικών – τοπικών κοινοτήτων του δήμου για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλυβίων.


  Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, οχτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά και πλέον υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού (χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν μόνο τρεις γιατροί) με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής.

  Ο Δήμος Σαρωνικού καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση και να προχωρήσουμε από κοινού σε δυναμική διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας για άμεση κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας και στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του και η κάλυψη των βασικών ιατρικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
   ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
  ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

  Δημότισσες και δημότες,

  Μέσα σε τούτη την πρωτόγνωρη κρίση αγωνιζόμαστε, ώστε να κρατήσουμε ζωντανά και απαραβίαστα κάποια θεμελιώδη δικαιώματα.

  Η πρόσβαση στην υγεία είναι ένα από αυτά.

  Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα της πλημμελούς λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων. Οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί, λόγω της έλλειψης επαρκούς ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρά τον άρτιο εξοπλισμό και τις σύγχρονες υποδομές που διαθέτει.

  Σήμερα που συρρικνώνονται με εξαιρετικά επιθετικό τρόπο, οι μισθοί, τα εισοδήματα και οι συντάξεις, σήμερα που σχεδόν καταργείται με εξαιρετικά βίαιο τρόπο το κράτος πρόνοιας, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και η κάλυψη των βασικών αναγκών μας αποτελεί το πλέον κρίσιμο και δίκαιο αίτημα.  Είναι κρίσιμο το αίτημά μας γιατί:

  - Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαρωνικού με περίπου 45.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι φτάνουν τις 70-80.000 κατά τους θερινούς μήνες.

  - Από τις 17 θέσεις γιατρών που προβλέπονταν αρχικά σήμερα υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας μόνο 3 μόνιμοι γιατροί.

  - Στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας λειτουργούν βιομηχανικές μονάδες και βιοτεχνίες, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενο εργατικό ατύχημα να μην είναι εφικτή η έγκαιρη και αποτελεσματική ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού.

  - Στον Δήμο Σαρωνικού παρότι ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται σε 3.200 δεν υπάρχει στο Κέντρο Υγείας ούτε ένας κλινικός παιδίατρος,

  - Στον Δήμο μας δεν υπάρχει άλλη μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, όπως ΙΚΑ, κ.λ.π.,

  - Η λειτουργία των τεσσάρων Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου (Αναβύσσου, Π. Φώκαιας, Σαρωνίδας και Κουβαρά) μία φορά τον μήνα είναι απαράδεκτα ανεπαρκής, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός του πλήθους των ηλικιωμένων κατοίκων που εξυπηρετεί.  Είναι δίκαιο το αίτημά μας γιατί:

  - H σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και η εστίαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα λειτουργούσε ευεργετικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νοσοκομείων και της εξοικονόμησης πόρων.

  - Η υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων που σημαίνει και των οικονομικά αδύναμων ομάδων των συνδημοτών μας.

  Ο Δήμος Σαρωνικού και η Συντονιστική Επιτροπή
  καλούν Φορείς, Σύλλόγους και Συλλογικότητες, Δημότες και Πολίτες
  της ευρύτερης περιοχής την Τετάρτη 28/11, στις 11.00 π.μ.
  σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας σε δυναμική διεκδίκηση του δίκαιου
  αιτήματός μας, όπου θα παραδώσουμε το ψήφισμα του
  Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο ζητάμε:

  1. Άμεση κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. με 2 Γενικούς Ιατρούς ή Παθολόγους και

  1 Παιδίατρο.

  2. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες απόσπασης στις δύο περιπτώσεις (Κ.Υ. Λυγουριού και Περιφερειακό Ιατρείο Δόμβραινας) στις οποίες οι αντίστοιχοι ιατροί επιθυμούν να μετακινηθούν στο Κ.Υ. Καλυβίων.

  3. Να προχωρήσουν οι διορισμοί των ιατρών που έχουν κριθεί (1 Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής, 1 Επιμελητή Β’ Ακτινοδιαγνωστικής και 1 Επιμελητή Β’ Βιοπαθολογίας).

  4. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο.

  Έχουμε την πεποίθηση ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε,

  ο μόνος δρόμος για να κατοχυρώσουμε τα αυτονόητα

  είναι ο δρόμος του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης.

  Πούλμαν θα αναχωρήσουν από όλες
  τις Δημοτικές Κοινότητες στις 9.30 π.μ.
  και από τα Καλύβια στις 10.00 π.μ.

  Πληροφορίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού.


  Item Reviewed: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ Rating: 5 Reviewed By: administrator