• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Νοεμβρίου 09, 2012

  Κλέβουν και καταστρέφουν τις ελιές στα Μεσόγεια
  Αύξηση φαινομένων παράνομης συγκομιδής ελαιοκάρπου και καταστροφής των ελαιοδέντρων στην περιοχή των Μεσογείων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα ο Δήμος Μαρκοπούλου να ζητά τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της περιοχής.
  Ζητήθηκε η συνδρομή από το Α.Τ. Μαρκοπούλου, Δασαρχείο, Αγροτικό Συνεταιρισμό και ελαιοτριβεία, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, για άμεση παρέμβαση και συνεργασία επί κοινών μέτρων για την διασφάλιση των παραγωγών ελαιοκάρπων και την προστασία των ελαιοδέντρων.
  Για τον περιορισμό των περιστατικών κλοπής ελαιοκάρπων και για τις περιπτώσεις όπου ο καρπός μεταφέρεται μέσω τρίτων καθιερώνεται, η υποχρέωση του μεταφέροντα τους ελαιόκαρπους στο ελαιοτριβείο, να προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη των ελαιοδέντρων που να επιτρέπει την μεταφορά του καρπού και την εξαγωγή του ελαιολάδου. Η υπεύθυνη δήλωση ισχύει για μία μόνο μεταφορά ελαιοκάρπου και εξαγωγή ελαιολάδου. Παραλαμβάνεται από το ελαιοτριβείο και φυλάσσεται από αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση καλούνται οι παραγωγοί να ενημερώνουν εκ των προτέρων το ελαιοτριβείο για την παράδοση του ελαιοκάρπου από άλλον και όχι από τους ίδιους.
  Συνεπώς για την προστασία των ελαιοδέντρων, καλούνται οι όμοροι Δήμοι να συνεργαστούν με τους εμπλεκόμενους φορείς (συνεταιρισμούς, ελαιοτριβεία, παραγωγούς, κ.λ.π.) που ασκούν σχετική δραστηριότητα στην περιοχή τους για τη λήψη μέτρων για την άμεση εφαρμογή των παραπάνω. 
  http://www.attikipress.gr/


  Item Reviewed: Κλέβουν και καταστρέφουν τις ελιές στα Μεσόγεια Rating: 5 Reviewed By: forkeratea