• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 10, 2012

  Πληροφορίες ότι επιχειρηματικοί κύκλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το λιμάνι του Λαυρίου


  Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του ΥΠΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Κατάρ. Το απότελεσμα είναι ενδεικτικό του συνδιασμού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στην ευρύτερη περιοχή, που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του έλληνα υπουργού μετά την συνάντηση με τον διάδοχο του Κατάρ Ταμίμ μπιν χαμάντ αλ Θάνι:

  “Αυτό που προκύπτει, είναι ότι οι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

  Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα”.


  Η Ελληνική κυβέρνηση αναμένει μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην χώρα του Περσικού Κόλπου που αποτελεί προπύργιο των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

  Οι ιθύνοντες θεωρούν ότι μέχρι τότε θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην χώρα μας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρηματικοί κύκλοι του Κατάρ στους οποίους εμπλέκονται και αμερικανικές πολυεθνικές έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον τόσο για την αμυντική βιομηχανία της χώρας, πέραν της ΕΑΒ, αλλά και λιμάνια όπως του Λαυρίου και του Αστακού.

  Στον στρατιωτικό τομέα αναμένεται να υπάρξει επισημοποίηση της συνεργασίας σε επίπεδο ανάλογο με εκείνο που έχει η Αθήνα με το Τελ Αβίβ, με κοινές ασκήσεις του Ναυτικού, της Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων…

  Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη μονάδα των ειδικών δυνάμεων του Κατάρ έχει ασκηθεί στον Έβρο προκειμένου να αποφευχθεί συλλογή πληροφοριών από την Τεχεράνη. Η Ελληνική κυβέρνηση δηλαδή μετατρέπει σε χωρο ασκήσεων την χώρα εμπλέκοντας την όλο και βαθύτερα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ του Ισραήλ και των συμμάχων τους.

  Ενδεικτικό αυτού είναι η επίσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στο Ισραήλ που ολοκληρώνεται και αυτή σήμερα το απόγευμα.

  Πηγή ενημέρωσης:


  Item Reviewed: Πληροφορίες ότι επιχειρηματικοί κύκλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το λιμάνι του Λαυρίου Rating: 5 Reviewed By: forkeratea