• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 08, 2013

  Το 1o Γυμνάσιο Λαυρίου σε επικοινωνία με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία μέσω της διαδικτυακής κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης (e-twinning)  Θέλοντας να ανοίξουμε τους ορίζοντες των μαθητών μας, να τους δώσουμε την ευκαιρία να αποκτήσουν φίλους στην Ευρώπη, να ανταλλάξουν απόψεις, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να οραματιστούν τον κόσμο που θα ζήσουν στο μέλλον και να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες, εντάξαμε τα περιβαλλοντικά προγράμματα του σχολείου μας , σε ένα e-twinning project που δημιουργήσαμε από κοινού με σχολεία της Ιρλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας με τον τίτλο «sea and cities».  Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου οι μαθητές παρουσίασαν τους εαυτούς τους στους άλλους με τη βοήθεια ενός προγράμματος voki, εξοικειώθηκαν με την πλατφόρμα του e-twinning και συνομίλησαν σε προγραμματισμένο chat για την πόλη τους με τους μαθητές των άλλων σχολείων. 


  Το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται η επικοινωνία των μαθητών είναι απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενη, ενώ ήδη οι μαθητές έχουν εκφραστεί με ενθουσιασμό για την εμπειρία.

  Ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε την πόλη μας και το λιμάνι της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε οι μαθητές μας να καταστούν πρεσβευτές της πόλης και γενικότερα της περιοχής της Λαυρεωτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

  Στη σχετική δράση συμμετέχουν 44 μαθητές του σχολείου μας και 4 καθηγητές που τη συντονίζουν : 


  Π. Αθανασίου, 
  Α. Κουτελιέρη, 
  Ε. Παπαμανώλη, 
  Κ. Χασιώτης


  Item Reviewed: Το 1o Γυμνάσιο Λαυρίου σε επικοινωνία με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία μέσω της διαδικτυακής κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης (e-twinning) Rating: 5 Reviewed By: forkeratea