• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 19, 2013

  28 ενδιαφερόμενοι για την Κερατέα, αρχίζει η μάχη για τα απορρίμματα
  Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η μάχη των απορριμμάτων στην Αττική με την προκήρυξη των διαγωνισμών για τα δύο εργοστάσια στην Κερατέα και το Γραμματικό στις 22 και 24 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο για την διαχείριση των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ) για τους δύο διαγωνισμούς έχουν λάβει τεύχη δημοπράτησης 26 (Γραμματικό) και 28 (Κερατέα) ενδιαφερόμενες εταιρείες.


  Σύμφωνα με την προκήρυξη των έργων η μονάδα της Φυλής θα είναι κατά μέγιστο δυναμικότητας 700.000 τόνων, των Άνω Λιοσίων 400.000 τόνων, της Κερατέας και του Γραμματικού από 127.500 τόνους αντίστοιχα.
  Στις προκηρύξεις συμπεριελήφθη και η δυνατότητα κατασκευής τριών Μονάδων Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων από μία σε κάθε Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων.
  Η συνολική συμβατική χρονική διάρκεια της σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά έτη. Όμως η ακριβής συνολική συμβατική χρονική διάρκεια της σύμβασης θα καθορισθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας του «Ανταγωνιστικού Διαλόγου».
  Η Αναθέτουσα Αρχή θα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία ενδεικτικά από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή και εθνική χρηματοδότηση.
  Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στο διαγωνισμό θα γίνουν δεκτές όλες οι δόκιμες τεχνολογίες επεξεργασίας στερεών αποβλήτων υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία.


  Item Reviewed: 28 ενδιαφερόμενοι για την Κερατέα, αρχίζει η μάχη για τα απορρίμματα Rating: 5 Reviewed By: forkeratea